Dokumentarfilm om mødet med flygtninge

Danske Anna og syriske Dana medvirker i den nye film ’The Peace Betweeen’, som fortæller om helt særlige venskaber.

Over en million flygtninge ankom i 2015 til Europa, og siden er endnu flere kommet til. Vi kender debatten, men kender vi nogen af dem personligt? Evangelisk Alliance ønsker med dokumentarfilmen ’The Peace Between’ at sætte fokus på mødet mellem europæere og flygtninge.

I Danmark kom der særligt fokus på flygtningesituationen i september 2015, da mange af dem vandrede på de danske motorveje.

– Mediernes store opmærksomhed på situationen omkring flygtninge og migranter kan give en oplevelse af, at man har situationen tæt inde på livet og et godt kendskab til de forhold og udfordringer, der gør sig gældende. På samme tid kan man opleve, at situationen er fjern og uvedkommende, fordi det endnu ikke er kommet til et personligt møde med en flygtning eller migrant. Samtidig er det sjældent den personlige fortælling og det personlige møde, der bliver sat fokus på i medierne, siger formand Thomas B. Mikkelsen.

Tre lande. Seks nationaliteter. En film.

European Evangelical Alliance præsenterer i samarbejde med andre partnere ’The Peace Between’, der fortæller tre historier om tre venskaber mellem en europæer og en asylansøger. Håbet er, at filmen kan facilitere en god og ærlig refleksion og diskussion om emnet samt sætte fokus på mødet med nogle af de mennesker, som kommer til Europa i disse år.

– I Evangelisk Alliance vil vi gerne opfordre kirker og kristne organisationer til at se dokumentarfilmen som en mulighed for at sætte fokus på mødet med flygtninge. Vi håber, at man lokalt vil planlægge arrangementer, hvor filmen vil blive vist, og diskussionsmaterialet vil blive anvendt, siger Thomas B. Mikkelsen.

På hjemmesiden www.PeaceBetweenDialogue.com kan man finde oplysninger om filmen samt diskussionsmaterialet, der kan anvendes ved et arrangement. Materialet findes på dansk, og dokumentarfilmen har danske undertekster.