Fri abort er blevet til tvungen abort

Irland har netop ophævet forbuddet imod abort. Det skete ved en folkeafstemning d. 25. maj. Her stemte et flertal af den irske befolkning for, at det skal være lovligt at få foretaget en abort.

Ifølge The Irish Times blev slutresultatet 66,4 procent ja, 33,6 procent nej.

Det er store forandringer på den grønne, ærkekatolske ø. Den sidste store, kristne bastion i Europa er nu faldet. Den irske Leo Varadkar sagde på valgdagen, da resultatet stod klart, at det var “kulminationen på en stille revolution” i Irland.

Med denne revolution følger ikke bare den frie ret til at afslutte et fosters liv, men også et pres om at gøre det.

Forleden hørte jeg en historie i min bekendtskabskreds om en ung kvindelig studerende på 23 år, der for kort tid siden blev gravid med sin kæreste. Forholdet var relativt nyt, men kærligheden og viljen til at blive sammen fejlede ikke noget. Den unge kvinde har altid ønsket sig at blive mor tidligt, så i princippet var alt lykkeligt.

Men det var det så bare ikke alligevel. For straks efter graviditetstesten viste positiv, begyndte flere at overtale hende til at få en abort. Det gjaldt både hendes praktiserende læge og hendes nærmeste familie, på nær moren. Tilsidst ringede den unge kvinde grådkvalt til moren og sagde, at hun havde fået et tegn fra Gud. Tegnet var, mente hun, at lægen havde sagt, at det var bedst få en abort. Moren sagde så: “Hør nu her, hvem er Gud?” Lægen? Du skal følge dit hjerte”.

Samtidigt var der en engel ved telefonen i Mødrehjælpen, der fortalte den unge kvinde, at der dagligt er kvinder, der ringer ind, fordi de har fortrudt en abort, men ingen der ringer og siger, at de fortryder, at de fik barnet. Det gjorde, at den unge kvinde skal føde sit barn til efteråret, og hun glæder sig.

Det er chokerende, at en kvinde i sin bedste fødedygtige alder med ønsket om at få et barn skal igennem sådant et pres. At hun skal forsvare sin ret til at føde det. Hun skal være meget selvsikker for at kunne klare det og helst have nære relationer, der holder hende fast på at lytte til sit hjerte. Ellers bukker hun under. Mange kvinder ender netop med at få en abort, fordi sundhedsvæsenet, kæreste, familie og venner presser hende til det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så spørgsmålet er, om abort overhovedet er fri og ikke tvungen.