Kirke sagsøges for 2,3 mio. $ efter aflysning af LGBT-event

En virksomhed i Oregon sagsøger nu en katolsk kirke, som hindrede dem i at gennemføre udlejning af kirkens lokaler til en sort LGBT-gruppe.

I 2015 blev virksomheden Ambridge Event Center, som stod for udlejning af lokaler tilhørende Holy Rosary Church, nødt til at opsige en aftale med en LGBT-gruppe, fordi udlejningen var i modstrid med kirkens regler.

Nu sagsøger Ambridge Event Center kirken for at få en skadeserstatning på 2,3 millioner dollar. I første omgang valgte klienten, The PFLAG Portland Black Chapter, ikke at klage til myndighederne i Oregon, da kirker ikke er underlagt antidiskriminationslove. Men der er nu flere eksempler på, at LGBT-aktivister vinder retssager mod kristne forretningsfolk, som ikke ønsker at servicere fx. samkønnede brudepar.

– Dette vil ikke blive den sidste udfordring af denne type vendt mod kirkerne, vurderer Rod Dreher, som er senior-redaktør på The American Conservative. ”Holy Rosary Church skal nu forsvare sig i denne latterlige retssag. Det er en byrde for en velgørende institution med et meget stramt budget,” tilføjer han.