Bibelselskab vil kræve kristen tro og livsførelse af ansatte

– De ansatte skal være evangelikale kristne og leve som sådan, understreger CEO Roy Peterson fra The American Bible Society.

The American Bible Society vil snart kræve, at alle deres ansatte er i overensstemmelse med ortodoks kristen tro og lære, ikke mindst når det gælder seksualetikken.

Den nye politik, som skal træde i kraft til januar 2019, vil frasortere seksuelt aktive LGBT’ere samt ugifte samboende fra ansættelse i bibelselskabet. Nogle ansatte har allerede sagt op i protest mod den nye regel, skriver Religion News Service. Men det handler om enhed og gennemskuelighed, forklarer CEO Roy Peterson.

– Vi tror, at en stab bestående af folk, der har en dyb og personlig forbindelse med Bibelen vil bringe enhed og gennemskuelighed, når vi går ind i vor tjenestes tredje århundrede, siger han.

Fra årsskiftet skal de ca. 200 ansatte derfor skrive under på nogle udsagn, som i indhold minder om den nikænske trosbekendelse, at de er aktive i en lokal kristen kirke, at de afholder sig fra sladder, tyveri, stofmisbrug mm.

The American Bible Society, som blev grundlagt for 202 år siden, har været præget af evangelikale ledere siden 1990’erne.