Pelle bliver valgmenigheds- præst i Aalborg

Pelle Kviesgaard

Aalborg Valgmenighed indsætter Pelle Kviesgaard som præst den 3. jun.

29-årige Pelle blev uddannet teolog fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet i 2016 med studieophold på Fuller Theology Seminary og i Northland Village Church i Los Angeles.

Fra YFC, KFS mm.

Han kommer fra en stilling hos ungdomsorganisationen Youth for Christ, hvor han har været redaktør for organisationens nye ungdomsbibel ”Mød Gud”.
Desuden har Pelle Kviesgaard arbejdet som vikarierende præst, gudstjenestekoordinator og teenmedarbejder i Aarhus Valgmenighed.
Pelle trækker også på erfaring som underviser og forkynder i en lang række sammenhænge – herunder Dansk Oase, KFUM og K og Kristeligt Forbund for Studerende. Oprindeligt kommer Pelle Kviesgaard fra Kibæk.

Kærlighed til Aalborg

Pelle Kviesgaard glæder sig til at være præst i en valgmenighed, der ”tør tænke folkekirke på nye måder”.
”Jeg beundrer den kreativitet, der gennemsyrer Aalborg Valgmenigheds arbejde både i kirken, men i høj grad i menighedens arbejde med at møde og engagere aalborgenserne der, hvor de er.
Jeg glæder mig til at være en del af det store engagement og som præst være med til at opmuntre og udfordre menigheden i deres kald,” siger Pelle Kviesgaard.

Menigheden med’Elsk Aalborg’

Aalborg Valgmenighed blev stiftet i 2005 og arbejder på at skabe folkekirke på nye måder.
Det var også ildsjæle fra Aalborg Valgmenighed, som var med til at starte bevægelsen Elsk Aalborg. En bevægelse der har fokus på at give værdierne venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed videre til aalborgenserne og som senere har spredt sig til hele Danmark. Bevægelsen er stadig en stor del af Aalborg Valgmenigheds identitet.
Pelle Kviesgaard blev allerede ansat som valgmenighedspræst den 1. marts, men blev først ordineret sidst i maj og kan nu se frem at officielt blive indsat som valgmenighedspræst.
Bodil