Er tatoveringer en pagt med djævelen?

Det varme vejr har betydet, at danskerne skiftet vindjakken og de lange bukser ud med spaghettistropper og shorts. Den lette påklædning afslører, hvor mange danskere, der efterhånden har fået lavet en tatovering. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange tatoveringer jeg har set denne sommer. Danskerne udsmykker deres krop som aldrig før med alle mulige symboler og tegninger.

Jeg må indrømme, at jeg føler ubehag, hver gang jeg ser en tatovering. Jeg tænker på den smerte, det er forbundet med, når den bliver lavet, og på de giftstoffer, som farvestoffet kan indeholde og påvirke kroppen med. Men jeg fornemmer også, at symbolerne er udtryk for en eller anden form for fandenivoldskhed, jeg ikke bryder mig om. Men hvad nu, hvis det er kors eller et kristent symbol? var der en der spurgte mig forleden.

Spørgsmålet gav mig anledning mig til at tænke den åndelige side af tatoveringer. I 3. Mosebog (kap 19, vers 28) siger Gud direkte at man ikke må lade sig tatovere og skære i sig selv. Konsekvenser af at gøre det alligevel skriver ex-heksen Beth, der i dag er kristen, om på sin blog “The Other Side of Darkness”. Hun fortæller, at den handling, som er forbundet med at få en tatovering, har indlysende ligheder med okkulte blodritualer, hvor en person indgår en pagt med djævelen.

”Et blodritual er et satanisk ritual, der bliver udført som en pagt. Der er mindst to personer involveret i denne type ritual. En person, der giver sit eget blod og en person, der påberåber sig en dæmon og dens magt”, skriver Beth og forklarer, at de sår, der bliver åbnet under det sataniske ritual til forveksling ligner det at få en tatovering. Gennem ritualet modtager den som giver sit blod en særlig fordel som liv, berømmelse, formue eller magt. Sårene er derefter en åben dør for onde ånder.

Når man får en tatovering, udgyder man også blod ved at lade nålen stikke op og ned gennem huden. Mange tatoverede fortæller også om den smerte, der er forbundet med det, som en slags rituel handling. Beth advarer også mod den, som laver tatoveringen, og vedkommendes spiritualitet: “Den som fører tatovørnålen, er den som udgyder dit blod og som kan påkalde åndskræfter imens. Det er en meget magtfuld position at give en anden person over dig. Ved at udgyde dit blod, giver du djævelen ret til dig,” skriver Beth.

At lade sig tatovere er derfor ikke bare harmløs kropsudsmykning, men i værste fald en risikabel affære, der kan bringe mørke med sig. Man bør derfor tænke sig grundigt om, inden man lader sig tatovere.