Folkekirken vil hjælpe flere familier

Med inspiration fra Aalborg Stift er Folkekirkens Familiestøtte ved at brede sig i Danmark. Over 200 sogne har nu en række tilbud, som skal styrke børns trivsel, skriver Jyllands-Posten.

I Aalborg og Aarhus Stift har man ansat koordinatorer til arbejdet med familiehjælp. Indsatsen skal fx støtte familier, hvor børnene mistrives på grund af for mange timers computerspil eller forældrenes skilsmisse. Også stress-ramte, som har brug for en voksenven til at aflaste lidt under ulvetimen, kan få gavn af kirkernes tilbud.

Nogle politikere i Aarhus har opfordret kirkerne til at være med.

”Det er meget positivt, når ressourcestærke medlemmer af folkekirken rykker ud og hjælper de familier, som ikke er så udsatte, at de kan få hjælp fra kommunen, men som alligevel godt kan have brug for, at der er en ekstra voksen i hjemmet i nogle af de svære situationer,” siger Thomas Medom (SF), rådmand for børn- og unge i Aarhus Kommune til JP.