Dansk missionær oplever voldsomme jordskælv på Bali

Stella Christtreu fortalte i Udfordringen den 20. maj i år om sine 25 år som missionær. Hun arbejder nu blandt muslimer og hinduer på Bali, hvor der netop har været et voldsomt jordskælv af styrke 7.

Stella Christtreu, der er missionær på den indonesiske ø Bali, har på egen krop mærket de voldsomme jordskælv, som har ramt naboøen Lombok flere gange siden den 5. august.

Stella, som tidligere i år kunne fortælle Udfordringens læsere om 25 år med mission, arbejder med fængselsmission på Bali, hvor hun er tilknyttet en UMO-base. Hun skriver om et efterskælv:

”Og så skete det igen i går aftes omkring 18.46. Igen var jeg hjemme i min lejlighed med mine venner. Som ugen før begyndte hele huset at ryste. Vi løb ud af huset og ned i gården, hvor vi mødtes med familien og vores andre venner fra UMO.

Vi holdt om hinanden og var virkelig rystede. Efter et stykke tid kunne vi gå tilbage, kun en enkelt gang kunne vi mærke et efterchok. Men vi frygtede, at dette jordskælv ville koste endnu flere liv på Lombok. Dette jordskæl blev målt til 7,0 på Richter skalaen. Og desværre fik vi ret. Indtil videre har mere end 90 mistet livet, men tallet stiger og stiger, eftersom redningsfolkene når frem til de sammenfaldne huse og hjem.”

Hjælp til Lombok

Mens flere danske turister er blevet evakueret fra området, vil missionærerne fra UMO nu prøve at hjælpe de hårdt ramte beboere på Lombok. Stella fortæller om beslutningen:

”Da vi mødtes i morges, var vi fulde af taknemlighed over, at vi stadig var i live, men også dybt rørt over situationen i Lombok. Så vi besluttede at sende et team afsted til Lombok fra vores UMO center. Sammen med vores samarbejdspartnere på Lombok vil vi i denne uge planlægge, hvor vi skal sætte ind med hjælp, og hvad den hjælp skal være. Vi vil tage af sted til Lombok på søndag.

Vi ved, der er mange, som er traumatiserede, fulde af frygt og usikkerhed for fremtiden. Mange har mistet deres hjem og har brug for praktisk hjælp. Vores ønske er at række ud med det, som vi er og har, en levende og kærlig Gud, som elsker Sasak folket og alle på Lombok. Bed for Lombok,” slutter Stella Christtreu.