Glimrende album fra erfarent band

I deres unge dage havde Smalltime Poets en pæn fanskare. Så havde bandet en lang pause uden egentligt at være lukket ned. Nu er de tilbage og appellerer både til deres gamle fans og deres børn.

Musikalsk har disse modne gutter mange inspirationskilder. Lige fra Keith Green og Rich Mullins til U2, men de har deres egen lyd, som er letgenkendelig for deres fans.

Efter de begyndte at spille sammen igen for ca. 10 år siden, er det blevet til nogle EP’er og et juleprojekt, men dette er det første hele album i nyere tid.

Ud af disse 10 nye sange, er der umiddelbart fem, som er rigtigt gode, hvilket er et godt gennemsnit! Jo flere gange man hører pladen, jo gladere bliver man for den. Første gang man hører den, bliver man ikke så imponeret, men giv den noget tid.

Åbnings- og titelsangen ’Say Hello’, er et godt, iørefaldende nummer. Det femte nummer ’Until I met you’ har en god energi, og giver associationer til R.E.M.

Den ottende sang ’You’re my Shepherd’ er en lovsang med en god portion country, hvor der synges duet med Mac Powell fra det tidligere Third Day, der nu er lukket ned efter 25 år.

Den niende sang ’Like Home’ har også flere gæste-vokalister med, der giver nummeret en gospel-fornemmelse lidt i stil med U2’s ’I Still haven’t found what I’m looking for’ fra Rattle and Hum.

Pladens sidste nummer ’Are you with me?’ Er også interessant. Det starter med en lyd, som om, det er optaget derhjemme med en iPhone bare med klaver (hvilket er hørt før), men så breder lyden sig pludselig ud på andet vers, og flere og flere instrumenter melder sig ind.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Albummet er behageligt at lytte til som helhed, og det lyder, som om bandet er sammen igen – sådan for alvor. Måske det bliver til flere plader, hvilket skal være velkomment.

Mangler du lidt nyt musik, kan denne skive klart anbefales.

Kunstner: Smalltime Poets – Titel: Say Hello –
Genre: Pop/rock – Forhandler: itunes.dk – Pris: 69 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: