Hvor blev eftertanken af?

Mikael Arendt Laursen
Generalsekretær i KLF
Kirke & Medier

Henover sommeren har vi været optaget af, hvad der kan måles og vejes. Hvor varm har sommeren været? Hvilken karakter skal du have for at komme ind på drømmeuddannelsen? Hvad koster USAs handelsboykot af Iran den almindelige iraner? Og så videre og så videre.

Det er bestemt væsentlige spørgsmål. Men det er ikke spørgsmål, der umiddelbart gør mig klogere på tilværelsen, livet og samtiden. Det kan være brikker i analysen, men det er ikke spørgsmål, der sender mig op i helikopteren.

For 11 år siden sendte DR for sidste gang ’Ved dagens begyndelse’ – en lille tankevækker til en ny dag. DR lukkede programmet, fordi det var for forkyndende. En sandhed med modifikationer.

Den nye medieaftale beskriver, at DR skal være et fyrtårn i vores medielandskab. Hvad ville være mere nærliggende med sådan en titel end at give et program som ’Ved dagens begyndelse’ en renæssance? Et program, som tog lytteren op i højderne og gjorde os klogere på vores eksistens. Et program for uforstyrret og afmålt folkeoplysning om etik, historie, tro og filosofi.

Kære Mette Bock og Maria Rørby Rønn: Når I snakker om den nye public service-kontrakt, kunne I så ikke også se på, hvor eminent godt, ’Ved dagens begyndelse’ passer på det nye DR?