Lærer-stævne i Løgumkloster

’Altid Allerede Elsket – set fra sidelinjen’ var titlen på Helle Skaarups foredrag under stævnet. Helle er forstander på refugiet og enke efter musikeren Peter Bastian. Foto: Mogens Mogensen

Lærernes Missions Forening har holdt sommerstævne på Løgumkloster Refugium den 30. juli – 2. august.

– Peter Bastian, som skrev bogen ’Altid allerede Elsket’, blev først døbt få år før sin død. Han understregede, hvor vigtigt det er at være stille for Gud og slippe kontrollen, fortalte hans enke, Helle Skaarup. Hun er selv forstander på refugiet i Løgumkloster.

Om formiddagen var der bibeltimer ved sognepræst Robert Strandgaard fra Hjordkær.

Til festaftenen onsdag talte sognepræst Erik Holmgaard fra Haderslev med stort personligt engagement om mission, blandt andet ud fra sine egne erfaringer med iranske asylansøgere. Mange af dem siger, at de har mødt den kristne tro gennem ”armeniere”, dvs. kristne i hjemlandet.

Det er stort at opleve, at man hører sammen i den samme familie som brødre og søstre, fortalte sognepræsten, der selv har døbt over 20 iranere. En af dem fortalte efterfølgende, hvordan han havde lært Jesus at kende under flugten fra Iran gennem Tyrkiet og Grækenland.

Traditionen tro læste de nuværende og tidligere missionærer ”Den lille Bibel” på over 20 forskellige sprog, heriblandt arabisk, farsi, khmer og tegnsprog.