Pengene fosser ud…

Henri Nissen

Hvad? 48 Dollars for at parkere på en udendørs p-plads? Det var jo over 300 kr.! Det måtte da være en fejl.

Jeg henvendte mig til vagten, som desværre bekræftede, at det var prisen her på havnen i San Fransisco. Men hvis jeg blev holdende mere end 8 timer, ville det blive relativt billigere i længden…
Nej, jeg skulle bestemt ikke holde længere i min udlejningsbil, som også kostede mig kassen. Og vi havde lige spist et beskedent fiskemåltid, som med drikkepenge løb op imod de 600 kr. Alt kostede mere, end jeg havde ventet. En tør sandwich om natten i lufthavnen kostede 70 kr. Turen med sporvognen over 100 kr. Skulle vi på rundvisning i Hollywood ville det koste 1500 kr. for to. Osv.

I forvejen er jeg meget økonomisk, og går hellere i Netto end i Brugsen, og kører på 92 oktan med min varevogn, og bruger timer på nettet på at få de billigste priser. Nu skulle vi så til Californien, og det var ikke lykkedes forud at finde billige hoteller på ruten.

Jeg havde valgt at rejse med SAS, fordi jeg så kun skulle sidde i et trangt flysæde og få ondt i nakken i 11 timer. Men SAS aflyste et fly fra Billund, så vi i stedet blev vi sendt med bus til København og med et andet fly til Chicago, hvor vi stod en sen aften med ondt i nakken, uden at SAS havde sørget for et fly videre.

Så jeg var i forvejen noget rystet. Og bedre blev det ikke, da jeg dagen efter den barske rejse skulle køre i storbytrafik i lejet bil med automatgear. For et par år siden kørte jeg galt i en rundkørsel på Malta.

Og selv om det også skyldtes, at der var venstrekørsel, og rattet sad i den forkerte side, så gjorde uheldet mig i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet duede til at køre i udlandet. Og når man ikke tror, man kan, så kan man heller ikke.

Ved den anspændte kørsel i downtown San Fransisco dunkede min hovedpine fra den lange flytur igen. Og nu fik jeg øje på skiltet med benzinpriser: 3.40 Dollar! Det var jo over 20 kr. Dobbelt så meget som i Danmark. Hjælp! Og jeg skulle køre masser af kilometer de næste ti dage, før jeg kunne slippe ud fra dette kostbare inferno. ”Pengene fosser ud af statskassen!” som Anders Fogh Rasmussen sagde.

Men da jeg om natten lå og tænkte over min desperate økonomiske situation, kom jeg til at tænke på, at amerikanerne jo måler benzin i gallons, som svarer til 3,79 liter. Så benzinen var i virkeligheden meget billigere end derhjemme. Jeg sov godt resten af natten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nu sidder jeg en tidlig morgen på et skønt hotel ved Stillehavet og føler, at ”det går jo nok alligevel”. På hotellet sælger de en sjov overskåret kop med teksten: ”California was so expensive I could only afford half a cup.” Det var så dyrt i Californien, at jeg kun havde råd til et halvt krus. Sjov kop. Og den var ikke engang dyr…