Veludført metal-album

Det ville være synd at sige, at den kristne scene drukner i power metal, især noget som kan måle sig med sine sekulære modstykker. Derfor kan det altid bringe et lille smil frem på mine læber, når et band leverer et virkelig kompetent stykke musik. Det må man sige, at Millennial Reign har gjort på deres tredje udgivelse, ’The Great Divide’.

Jeg må indrømme, at jeg ikke var den store fan af bandets sidste udgivelse. Jeg følte, produktionen var lidt mudret, og at vokalen nogle gange lød til at knække lidt under sin egen vægt. Det er dog alt sammen noget, som der er blevet gjort noget ved på denne opfølger.

Travis Willis er den nye vokalist, som tilsluttede sig gruppen i løbet af det foregående år. Han leverer en overraskende habil præstation, i forhold til, at jeg har svært ved at finde eksempler på hans foregående arbejde. Han bevæger sig relativt let igennem sit vokale register. Han vil ikke nødvendigvis blæse nogen erfaren metallytter bagover med sin stemme, men den fungerer rigtig fint, når det kommer til at bringe en ”episk” lyd ind i hans lyriske genfortællinger af bibelske historier.

Instrumentalt har bandet en gennemført lyd igennem hele albummet. Der er en fin balance imellem melodiske og stemningsopbyggende perioder, blandet med energifyldte omkvæd og vers. Der er også plads til, at Dave Harvey udfører en lille smule teknisk blær, når han fyrer en guitarsolo af i ny og næ.

De keyboardtunge sekvenser, som bærer nogle af numrene, kan måske være lidt trættende for nogle metalfans. Men hvis man ligesom mig er ret glad for symfoniske elementer i metal, så er dette album en ganske udmærket tilføjelse til en musiksamling. Hvad enten man er erfaren i genren eller nytilkommen metalhead.
Joey Lønsmann Jensen

Kunstner: Millennial Reign – Titel: The Great Divide – Genre: Power Metal –
Download: itunes.dk – Pris: 64 kr.