Danmission og Kirkens Korshær havde million-underskud i 2017

På repræsentantskabsmødet i første weekend af september præsenterede Danmission sit årsregnskab, som viser et underskud på 5,9 mio. Kirkens Korshær, som holdt årsmøde sidste weekend, havde et underskud på 5 mio. kroner.

Danmissions underskud skyldes faldende indtægter fra indsamlinger og genbrug samt en forskydning i udbetalingen af offentlige tilskud. Også en større arv, som var regnet med i budgettet, bliver først udbetalt efter regnskabsåret.

Men underskuddet er ikke en katastrofe: Danmission modtog 10,6 millioner fra Danida og har en egenkapital på over 50 mio. kroner. Der er dog nedlagt stillinger i ungdomsarbejdet, oplyser generalsekretær Jørgen Skov Sørensen.

Korshærschef Helle Christiansen understreger overfor Kristeligt Dagblad, at underskuddet ikke vælter noget. Pengene er blevet brugt, fordi der var behov for hjælp til stadig flere fattige familier og unge hjemløse. Men indtægterne fra genbrugsbutikkerne er presset af, at nogle kommuner driver genbrug med lønnet arbejdskraft. Det skaber en konkurrenceforvridning i hjælpearbejdet. Mere end en fjerdedel af korshærens udgifter til varmestuer, rådgivning mm. kommer fra organisationens 250 butikker, skriver Kristeligt Dagblad.