IPSICC

Leah trygler om hjælp

Livstegn fra bortført nigeriansk pige på lydoptagelse.

For 191 dage siden blev Leah Sharibu bortført fra sin skole sammen med 109 andre piger. Fem er døde. Selv om mange af de andre nu er fri, er Leah fortsat fængslet, fordi hun nægter at konvertere for friheden, skrev CSW_UK den 28. august. Twitter.

Familien til den 15-årige Leah Sharibu, som blev kidnappet fra en pigeskole i Dapchi af Boko Haram, bekræfter nu ægtheden af en lydoptagelse, hvor pigen beder om hjælp.

Det skriver The Christian Post.

Den 35 sekunder lange optagelse blev først delt af den nigerianske journalist Ahmad Salkida fra TheCable sidste mandag. Leah var en af de 110 piger, som blev kidnappet fra Government Girls Secondary School i februar. Men i modsætning til de øvrige blev Leah ikke frigivet, fordi hun nægtede af afsværge sin tro.

På lydoptagelsen siger hun:

”Jeg er Leah Sharibu, den pige, som blev bortført fra GGSS Dapchi. Jeg opfordrer regeringen og alle gode mennesker til at gribe ind for at hjælpe mig ud af min nuværende situation. Jeg trygler også offentligheden om at hjælpe min mor, min far, min lillebror og slægtninge.

Vær så venlig at hjælpe mig ud af min knibe. Jeg beder jer have omsorg for mig. Jeg beder regeringen, især præsidenten, have medlidenhed med mig og få mig ud af denne alvorlige situation. Tak.”

Fastholdt sin tro

Teenageren blev tidligere i år kendt, fordi hun afslog af fornægte sin tro på Jesus Kristus – med det resultat, at hun ikke blev frigivet sammen med de andre bortførte piger fra Dapchi.

International Christian Concern, som har kæmpet for Leahs frigivelse, oplyser nu, at familien har bekræftet, at det er Leah, som taler på lydoptagelsen.

Alligevel har Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, endnu ikke taget kontakt til familien.

”Regeringen har ikke kontaktet os, siden hun blev bortført, og selv nu har de ikke taget kontakt,” siger Leahs forældre.

De takker alle, som har arbejdet for at få pigen frigivet og tilføjer, at de beder om, at folk fortsat vil øve pres mod regeringen for at få dem til at gribe ind.

Glæder sig over livstegn

Leahs far, Nathan Sharibu, har udtalt til BBC Pidgin, at han er glad for at vide, at datteren stadig er i live. Samtidig siger han, at både ”kristne og nogle muslimer” beder for datteren.

– Vi er meget, meget kede af det i familien. Jeg håber, de vil lægge mere pres på for at få hende frigivet, tilføjer han.

Kampagnen #Free Leah er startet for at støtte den 15-årige kristne skolepige Leah Sharibu, som er kidnappet af den islamistiske terrorgruppe Boko Haram. Leah blev ikke frigivet sammen med de andre kidnappede skolepiger, fordi hun nægter at konvertere til islam.
Tid til handling

Terrorgruppen Boko Haram er mest kendt og berygtet for bortførelsen af 276 skolepiger fra chibok i 2014. Efterfølgende startede den verdensomspændende kampagne #BringBackOurGirls, der også havde tidl. præsidentfrue Michelle Obama som talskvinde.

Kampagnen har ikke haft den ønskede effekt mht. at få Nigerias regering til at gribe ind.
Af Chibok-pigerne menes mindst 100 stadig at være i fangenskab hos Boko Haram. Mange af dem menes nu at være gift med krigere fra terrorgruppen.

Nu siger præsidentens medierådgiver, Femi Adesina, at ingen ved, hvornår Leah Sharibu vil blive frigivet.

”Spørgsmålet hvor længe det varer kan nok kun besvares af Gud. Jeg tror, at Gud er interesseret i denne unge pige og vil passe på hende,” udtalte Femi Adesina i Channels Television programmet Sunrise.

– Jeg mener, at det klip, vi har, er blevet verificeret. I det mindste er vi sikre på, at det er hende, så vi må alle være glade for, at hun er i live. Med Guds nåde arbejder regeringen på det, og vi tror, at hun kommer tilbage, tilføjede han.

Også Nathan Johnson, International Christian Concerns regionale leder i Afrika, finder det fantastisk at høre, at pigen stadig er i live.

”Vi har håbet og bedt om det, og vi vil fortsat bede og arbejde for hendes frigivelse. Nu er det på tide, at præsident Buhari viser, at han virkelig vil arbejde for at få Leah fri fra de ondes hænder,” siger Nathan Johnson.