Jøder og kristne vil blive til én enhed

Mens verden bliver stadig mere fjendtlig overfor jøderne og Israel, sker der en glædelig forsoning mellem jøder og kristne. Og denne forsoning er forudsagt i Bibelen.

Af Jørgen Vium Olesen
Arkitekt og forlægger

Da USA indviede sin ambassade i Jerusalem, var der hele to evangeliske kirkeledere, der bad og talte til verdenspressen ved den lejlighed. Pastor John Hagee og Dr. Robert Jeffress.

Især Pastor John Hagee´s bøn var helt enestående og kan sammenlignes med Dr. Martin Luther Kings tale: ”I have a dream” i Washington den 28. august 1963.

John Hagees bøn var en historisk bøn, som verdenspressen, på grund af sin anti-israelske holdning, overså og sikkert først vil anerkende om én generation eller to.

Annerkendelsen af Jerusalem

For mig var det også en stor glæde og en profetisk begivenhed, at USAs præsident, Donald J. Trump, flyttede USAs ambasade til Jerusalem og dermed anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad.

Det er helt i tråd med mange evangeliske kristnes holdning i USA og ud over verden.

Det er også en meget stor glæde for mig at se de mange organisationer og hjemmesider, opstået i de senere år med flere millioner medlemmer, der opfordrer deres læsere til at støtte Israel, både politisk og økonomisk.

Ved den israelske lynaktion i Entebbe blev samtlige gidsler befriet – men lederen af aktionen døde. Det var statsminister Netanyahus bror.
Redningen er filmatiseret med Charles Bronson i hovedrollen.
Dr. Mike Evans

Én af disse organisationer er Dr. Mike Evans’ arbejde. Han har bl.a bygget et museum i Jerusalem, som beskriver tidspunkter og hændelser i historien, hvor kristne har hjulpet jøder. Han samler store beløb ind til hjælp til fattige jøder, der kommer til Israel. Og nu er han i gang med at samle ind til et nyt stort projekt i Jerusalem. Her er en fantastisk beretning om, hvordan den profetiske gave bliver et Gud-givet redskab til at forene kristne og jøder.

4. Juli for 42 år siden

En af vor tids mest vellykkede befrielses-aktioner skete den 4. juli for 42 år siden. Der er siden indspillet flere film om denne fantastiske aktion.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Natten den 3. juli og tidlig morgen den 4. juli 1976 sendte den israelske hær to Herkules fly, fyldt med israelske soldater, til lufthavnen Entebbe, i Kampala, hovedstaden i Uganda, der på den tid var regeret af den antisemitiske diktator Idi Amin.

Grunden til denne israelske aktion var, at 105 jødiske passagerer fra et Air France Airbus A300, der fløj fra Paris til Israel, var blevet kapret den 27. juni 1976 af fire terrorister fra Folkefronten til Palæstinas Befrielse og to tyskere fra den yderligtgående revolutionære Zellen i Tyskland. Terroristerne ønskede 53 arabiske terrorister frigivet fra israelske og europæiske fængsler inden 48 timer. Ellers ville de jødiske gidsler blive henrettet. Israel forhandlede med terroristerne og fik fristen udsat til den 4. juli 1976.

I ét af de to Herkules fly, der var på vej til Entebbe, var der en stor, sort Mercedes med en tyk mand, der var klædt ud som Idi Amin. Bilen kørte op til den bygning i lufthavnen, hvor gidslerne sad fanget. Alle terroristerne blev dræbt, og alle gidslerne blev befriet og fløjet hjem til Israel. Flere jagerfly i Enteppe lufthavnen blev uskadeliggjort, så Herkules-flyene kunne flyve uhindret tilbage til Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der var ingen gidsler, der mistede livet under aktionen. Der var kun én, der blev dræbt. Det var lederen af hele aktionen, Benjamin Netanyahus bror, Jonatan Netanyahu.

En profetisk begivenhed

Dr. Mike Evans var i Jerusalem i dagene efter denne vellykkede aktion. Den eneste sorg var, at Netanyahus bror var blevet dræbt. Dette skrev den israelske presse en del om i de dage. Mike Evans besluttede derfor, at han ville besøge Benjamin Netanyahu i hans hjem, for at vise ham medfølelse i tabet af hans bror.

Benjamin Netanyahus var ikke involveret i politik dengang, og han var heller ikke nogen kendt person i det hele taget.

Mike Evans blev inviteret indenfor til en kop the. Da han sad der og talte med Benjamin Netanyahu, følte han sig tilskyndet til at profetere over ham og sagde, at han ville blive Israels præsident to gange.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som bekendt er denne profeti gået i opfyldelse. Når Mike Evans efterfølgende omtaler sine møder med Benjamin Netanyahu, så kalder han altid – med rette – Netanyahu for sin ven. Dette kan du læse om i nogle af de 71 bøger, som Dr. Mike Evans har skrevet.

Denne begivenhed er utvivlsomt også medvirkende årsag til, at Israels præsident siger: ”de evangeliske kristne er Israels bedste venner”.

Taknemlige jøder

Der er mange andre organisationer, hvor jøder og kristne arbejder sammen. Alene i Danmark har vi fx: Ordet og Israel,- Christians for Israel, Den Internationale Kristne Ambasade Jerusalems danske afdeling.Dansk Jødisk Venskab, Israelsmissionen, Christians United for Israel og mange andre på den internationale scene.

Jeg hører ofte om jøder, der er utrolig taknemmelige over den støtte og velvilje, de møder fra de evangeliske kristne.

For mig er det en stor stor glæde at opleve, at kristne og jøder bliver knyttet tættere og tættere sammen i vor tid.

Den muslimske forfølgelse af både kristne og jøder er også med til at styrke dette bånd. USAs præsident Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad gør det samme. For mig er det en opfyldelse af Biblens profetier.

Romerbrevet Kap. 9–11 forudsiger det, der sker

I disse 3 kapitler og i Efeserbrevet kapitel 2 taler Paulus om den enhed, der en dag skal komme imellem jøder og kristne.

Gud udvalgte Abraham og hans slægt, der ville blive et stort folk, talrige som havets sand og himlens stjerner, til evig tid. Gud vil altid være tro imod sin udvælgelse, selv om vi er utro. Derfor sammenligner Paulus jøderne med et ædelt oliventræ, hvor en del af grenene er blevet brækket af på grund af jødernes vantro.

Hedningerne, som kommer fra et vildt oliventræ, er blevet indpodet på dette ædle oliventræ på grund af deres tro på Jesus, som er Messias. Men hele træet får sin kraft fra roden, det ædle oliventræ, som er jøderne.

Vi hedninger, som kommer fra et vildt oliventræ, skal passe på ikke at hovmode os over for jøderne, det ædle vintræ. Hvis vi gør det, vil vi også blive hugget af.

”En del af det jødiske folk vil være uimodtagelige over for budskabet om Jesus, indtil det er nået ud til alle folkeslag. Til sidst vil så hele det jødiske folk blive frelst, som der står skrevet: »Befrieren vil komme fra Zion og fjerne genstridigheden fra Israels folk.”
Romerbrevet 11:25-26 (Hverdagsdansk oversættelse).

Jødernes afvisning af budskabet om Jesus i sin tid var årsag til, at budskabet nåede ud til andre folkeslag, til hedningerne, som dermed blev velsignet og indpodet på det ædle oliventræ.

Hvad vil der så ikke ske, når hele det jødiske folk kommer til tro på deres Messias? Det bliver ligesom, når de døde får nyt liv.

Hvis dette er ved at ske i vor tid, så kan vi se frem til en større velsignelse, end den velsignelse og åndsudgydelse, der skete i begyndelsen af Apostlenes Gerninger, pinsedag, kirkens og menighedens første tid.

De tørre ben vil få liv igen, ligesom når de døde får nyt liv. Vi kan altså se frem til en større vækkelse end den, der var i begyndelsen af menighedens historie, efter pinsedag.

Dommen over nationerne

Mon ikke vi også står over for en tid, hvor linjerne bliver trukket skarpere op?
Antisemitismen og forfølgelsen af jøder og evangeliske kristne vil tage til, og nationerne bliver sigtet. Får og geder vil blive skilt fra hinanden, fortæller Bibelen.

Sveriges fejltagelse

Lad os i den forbindelse bede for vort svenske broderfolk, som troede, at de skulle hjælpe flygtninge.
Men i stedet blev de invaderet af radikale islamister. Unge mænd i deres bedste militære alder, hvoraf nogle har bragt mord, voldtægter, afbrænding af biler, bandekriminalitet, politistationer der bliver bombet og brændt ned. 2000 politifolk der siger op. Antisimitisme og Israelsfjendtlige holdninger. Boligkvarterer, der er blevet til radikale muslimske parallelsamfund, hvor ingen svenskere har adgang. Kirker, der fjerner korset for at behage muslimerne.

Det er en stor misforståelse at forråde evangeliet på denne måde.
Det er en stor misforståelse i vor tid, hvor mange tror, at man kan behage (please) muslimerne ved at give efter for deres krav.

Hvis du giver en lillefinger til terrorister, ryger hele hånden.

Palæstinenserne bruger politistatsmetoder over for deres egen befolkning i Gaza. Det er en sådan stat, Sverige anerkender.

Er det det, Sverige nu bøder for? Måske er der nye tider på vej efter det næste svenske valg i september 2018.

Udslettelse af Israel?

Desværre er Sverige ikke alene, mange andre nationer ønsker at oprette en selvstændig palæstinensisk stat af islamister, radikale muslimer, hvis mål i livet er at tilintetgøre deres naboer, hvis de havde magt til det.

Palæstinensernes ledere ønsker desværre ikke fred med Israel. De argumenterer fortsat for, at Israel skal udslettes, og alle jøder skal kastes i havet eller i gaskamre.
Det er den lære, Israel og USA kan drage af de sidste 30 års forsøg på fredsforhandlinger med palæstinenserne.

Men heldigvis er der nye vinde på vej i Europa og Danmark. Også i det danske socialdemokrati, hvor Henrik Sass Larsen har udtalt, at Israel bør optages i EU og Nato, blæser en ny vind, som giver håb for Danmarks fremtid.