Terrorgruppen Hamas har trænet 17.000 børnesoldater siden 2016

Hamas har trænet 17.000 børn under 15 år til terror.
Arkivfoto.

The Jerusalem Institute of Justice har bedt Den Int. Straffedomstol i Haag sigte en Hamas-leder for krigsforbrydelser, bla. fordi Hamas siden 2016 har trænet 17.000 børn til militære opgaver.

Det nationale israelske nyhedsmedie Arutz Sheva skriver, at The Jerusalem Institute of Justice (JIJ) citerer vidnesbyrd relateret til de to krigsforbrydelser, som Ismail Haniyeh skal have stået bag. I ét eksempel blev børn under 15 år brugt som soldater og til at udføre terror. Den anden af Haniyehs krigsforbrydelser er ifølge JIJ, at han har anvendt børn som menneskelige skjolde og militære skydeskiver.

I maj talte Israels viceforsvarsminister, rabbi Eli Ben Dahan, med Arutz Sheva om de voldelige optøjer langs grænsen mellem Israel og Gaza. ”Jeg takker IDFs (Israels forsvarsstyrkers) soldater og befalingsmænd for deres helhjertede indsats langs Gaza-grænsen,” sagde Dahan og tilføjede: ”Hamas fortsætter med at sende børn til grænsehegnet, mens deres ledere sidder i deres komfortable kontorer. IDF er den mest moralske hær i verden og arbejder hårdt for at undgå at blive årsag til dødsfald.”
Haniyeh anklages også for at have stået bag udbredt brug af tortur og drab gennem Hamas’ interne sikkerhedsstyrker i Gaza.

Den Internationale Straffedomstol har ifølge Arutz Sheva rost efterforskningen, og advokat Uri Morad fra JIJ udtaler, at han har tillid til, at domstolen vil give sagen en fair og fordomsfri behandling.