55 dræbt og kirke nedbrændt under jihadist-angreb i Nigeria

Muslimer har under et angreb mod et marked i Kaduna State i Nigeria den 18. oktober dræbt kristne i dusinvis. Samtidig er en kirke brændt ned, skriver Morning Star News.

Øjenvidner oplyser, at en muslim på markedet i Kasuwan Magani, 36 kilometers fra byen Kaduna, begyndte at råbe “Tyv!”. Råbet fremkaldte en del forvirring og uro.

“Den falske alarm fra en muslim om, at der var en tyv på markedet, skabte panik. Derefter begyndte andre muslimer at råbe ‘Allahu Akbar’, mens de angreb kristne og nedbrændte huse og forretninger tilhørende de kristne i byen, fortæller en af indbyggerne, Kefas Mallam, til Morning Star News.

– Ifølge politiets oplysninger har man fundet 55 lig, men nogle af dem er brændt til ukendelighed, fortæller pastor James Moore fra kirken Evangelical Church Winning All.

Kadunas guvernør, El-Rufai, har oplyst, at der er blevet udstedt udgangsforbud, og at sikkerhedsstyrker har genoprettet ro og orden.

“Dette land tilhører os alle. Ingen skal fordrive nogen. Alle må kunne leve sammen i fred og retfærdighed,” fastslår guvernøren, som lover at arrestere alle involverede, inklusive de passive tilskuere under angrebet.