Bøn for politiet afløst af præster på patrulje

Alan Crump.

En politiafdeling i Louisiana har efter protester fra ateister opgivet at holde månedlige bønnemøder. I stedet vil 20 præster fra forskellige kirker følge betjentene på patruljer.

The Shreveport Police Department, som ledes af baptistpræst og politimester Alan Crump, opgav bedemøderne efter klager fra ateist-gruppen Freedom From Religion Foundation.

Bedemøderne havde til formål at ”forene lokalsamfundet, politiet og myndighederne i bøn for byen”.

Ateistgruppen, som kræver total adskillelse af kirke og stat, ønskede at stoppe hele det kristne arbejde i forbindelse med politiets indsats. Men sådan kom det ikke til at gå, selv om de kristne måtte opgive deres store bedemøder. Med det såkaldte ’Pastors on Patrol’- program kan de 20 tilknyttede præster nu dels tage med betjentene på arbejde, dels deltage i kristne arrangementer arrangeret af folk i lokalsamfundet.

– I mange tilfælde kan en præst være med til at berolige gemytterne. De er nemlig kendte og respekterede i deres lokalområde og kan sikre forholdet mellem politi og borgere, forklarer Shreveport Police Department på deres hjemmeside.