Pastor Brunson bad for Trump

Den nu frigivne og hjemvendte pastor Andrew Brunson har besøgt Donald Trump i Det Hvide Hus.

Brunson knælede foran præsidenten – ikke for at tilbede ham – men for at bede for ham.
Foto: Fox News

Sidste fredag kom den glædelige nyhed, at den amerikanske præst Andrew Brunson var blevet frigivet og kunne vende hjem til USA efter næsten to års fængsel i Tyrkiet.

I juli blev Andrew Brunson flyttet fra fængslet til husarrest. Den endelige høring foregik sidste fredag og endte med frigivelse.

Donald Trump har kæmpet hårdt for Brunsons frigivelse, og mange kristne har bedt for præsten.

Frigivelsen kom tilsyneladende som en glædelig overraskelse for  Aykan Erdemir, som er Senior Fellow ved tænketanken The Foundation for Defense of Democracies i Washington og tidligere medlem af det tyrkiske parlament.

Erdemir fastslår nu, at Brunson bør have erstatning.

”Ankara bør udsende en officiel undskyldning, betale erstatning og retsforfølge alle de sammensvorne, som stod bag de falske anklager mod præsten,” udtalte Erdemir efter retssagens afslutning.

Til ære for Kristus

Andrew Brunson blev arresteret efter kupforsøget mod Tyrkiets præsident i 2016. Han har hele tiden nægtet sig skyldig i politisk aktivitet. Samtidig har han udtalt, at det er en ære at lide for Kristus.

Bøn for Trump

Andrew Brunson og hans hustru, Norine, takkede Donald Trump for hjælpen, da de mødte ham i Det Hvide Hus. Her knælede Andrew Brunson og bad for Trump:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Herre, Gud, jeg beder om at du vil udgyde din Helligånd over præsident Trump. At du vil give ham overnaturlig visdom til at udføre alle de planer, du har for dette land og for ham.
Jeg beder dig give ham visdom til at lede dette land til retfærdighed. Jeg beder om, at du vil give ham udholdenhed og mod til at kæmpe for sandheden. Jeg beder om at du vil beskytte ham mod sladder fra fjender, som vil underminere.
Jeg beder om, at du vil gøre ham til en stor leder for dette land. Fyld ham med din visdom og styrke og udholdenhed. Vi velsigner ham. Må han være en stor velsignelse for vort land. I Jesu navn: Vi tilbeder dig. Amen.”

Derefter bad Norine Brunson for præsidenten med ord fra Esajas’ Bog:
”Jeg beder om, at Herrens Ånd må hvile over præsidenten med visdom, indsigt, karakterstyrke, kundskab og gudsfrygt. Amen.”