Sudan frigiver arabiske bibler

– Alle ting er i Guds hånd, fastslår lederen af Sudans bibelselskab, efter at myndighederne i august frigav flere forsendelser af bibler. Nogle af dem blev beslaglagt for seks år siden.

De mange bibler blev tilbageholdt i Port Sudan ved Det røde Hav, skriver Morning Star News.
Pastor Ismail Abdurahman Kenani fra Khartoum oplyser, at myndighederne har forsinket adskillige forsendelser af bibler til Port Sudan. En af de nu frigivne forsendelser blev tilbageholdt i forbindelse med præsident Omar al-Bashirs stramninger overfor kristne institutioner i 2012. En anden af bibelforsendelserne blev tilbageholdt for lidt over tre år siden.

De omkring 2 millioner kristne i Sudan har længe manglet bibler på arabisk, og bibelselskabet havde overvejet endnu engang at bestille en ny forsendelse, fortæller Kenani til Morning Star News.
Havnemyndighederne har ikke givet nogen officiel forklaring på tilbageholdelsen. Der har dog været rygter om, at der kun måtte indføres én container ad gangen, ligesom forsendelserne bliver udsat for ”bevidst bureaukrati”.

– Vi fandt ud af, at de rigtige forsendelsesdokumenter bevidst var blevet forlagt af en embedsmand ved havnemyndighederne, forklarer pastor Kenani.

Sudan har fjerdepladsen på Åbne Døres Verdensrangliste over lande, hvor kristne forfølges mest.