Abraham-religioner vil rejse til Jerusalem i ’fredskaravane’

Den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salam.

Jødiske og katolske ledere er blevet enige med generalsekretæren for den muslimske verdensliga om at lade ledere fra de tre religioner rejse til Jerusalem i en fredskaravane.

I et interview med Fox News udtalte Muhammad bin Abdul Karim Alissa: “Der skal være muslimer, kristne og jøder, og de skal besøge alle de hellige steder. De skal møde alle og finde fælles grund og skabe frugtbar jord for fredsløsninger.”

Den saudiske initiativtager mener, at de delegerede ikke skal repræsentere noget bestemt land eller politisk ideologi. “Dette besøg er ikke fra Saudi-Arabien, men derimod fra den muslimske verden, den kristne verden og den jødiske verden. Det er ikke relevant for nogen lande som sådan,” siger han.
Ledere fra de tre religioner, som mødtes i USA, accepterede Alissas vision. Lederen af New Yorks rabbinske råd, rabbi Joseph Potasnik, erklærede, at kamp ikke løser nogen problemer. Nu skal palæstinensere og israelere bare have hjælp til at leve sammen.

Alissa ses som allieret med den saudiske kronprins, Mohammed bin Salam. Denne ønsker tilsyneladende at indføre ’moderat islam’ i landet, som har gennemført en diskret tilnærmelse til Israel.