Et af årets stærkeste albums

Det er knap et år siden, at Emery udgav deres ”Revival”-album, som indeholdt nye versioner af alle deres gamle kendinge, som opvarmning til deres kommende nye album. Nu har bandet så udgivet deres spritnye album ”Eve”. Nej, hvor har det været ventetiden værd!

Halvandet årti. Så langt tid har Emery nu udgivet musik. Det er noget, der både kan forundre og glæde mig, at de konstant kan overraske med deres udgivelser. Emery er måske hos deres originale fans bedre kendt for deres hårde, emotionelle lyd, med en blanding af harmoniserende sang og skrig. De fans vil måske initialt være lidt skuffede over dette albums mere bløde lydbillede. Det var jeg faktisk selv lidt bange for, at jeg ville blive, efter de første par minutter. Men det ændrede sig hurtigt til udelt begejstring.

Eve er efter min mening det suverænt mest personlige album, som vi har fået fra Emery i mange år. Teksterne er tydeligvist skrevet som en afspejling af sangskriverens personlige oplevelser, men samtidigt skrevet på en måde, som gør det forståeligt og relaterbart for lytteren. Jeg må give stor cadeau for, at et band tør dele de relativt kontroversielle religionsrelaterede tanker, som de gør på albummet, alt sammen mens de ikke går på kompromis med deres tro. Fx er sange som Fear Yourself og Jesus Wept fortællinger om det svære ved at vokse op i et meget religiøst hjem, og er to af de stærkeste numre på albummet.

Musikken på albummet bevæger sig i det rum, man meget bredt kan kalde for alternativ rock. Vokalen sniger sig en sjælden gang op i det, man vil kalde for skrig, når dette tjener den følelsesmæssige levering allerbedst. Selvom Emery endnu engang gør det, de altid har gjort, godt, provokerer den kristne konsensus lidt igennem deres albumkoncept og sangtitler, så er der intet på dette album, som jeg ville snyde en musikelsker for, kristen eller ej.
Nyd det.

Kunstner: Emery – Titel: Eve – Genre: Alternativ Rock –
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.