Hjælp til ofre for brande i Californien

Lastbiler med nødhjælp fra Convoy of Hope bringer allerede hjælp til Californien

Kirker og kristne organisationer er blandt de allerførste, som bringer hjælp til de mange, som er drevet på flugt af de voldsomme skovbrande i Californien.

Dødstallet stiger fra dag til dag i den nordlige del af Californien. Tørke og kraftig blæst i ”Camp Fire” har kostet over 42 personer livet, og 7.200 bygninger er blevet ødelagt, rapporterer CBS News.

Lastbilkonvoj med hjælp

Nogle organisationer er begyndt at sende hjælp til delstaten. Blandt dem er Convoy of Hopes nødhjælpsteam, som rykker ud med en hel lastbilkonvoj fyldt med vand, mad og tæpper til folk, som måtte flygte over hals og hoved, da ilden pludselig spredte sig i deres område.

Convoy of Hope har både hjulpet ofre for orkanen Harvey og for branden i Redding tidligere i år.

– Vore partnere har direkte adgang til vandflasker og feltsenge, og de kan begynde at uddele dem efter behov til folk, som er ramt af brandene, siger talsmand Jeff Nene fra Convoy of Hope. Organisationen samarbejder tæt med de kristne kirker i katastrofeområdet.

Adam Edgerly, som er ledende pastor i Newsong LA Covenant Church i Culver City, har udtalt til The Christian Post, at hans kirke ikke er tæt på brandene. Alligevel oplever folk problemer med luftkvaliteten. Og de har venner, som skal have hjælp.

– Nogle medlemmer af menigheden, inklusive mig selv, har venner, som har mistet deres hjem. Så snart vi ved, hvilke kirker i nærheden af brandene, som hjælper familierne, vil det være godt, om kirker fra hele landet sender hjælp til dem, siger han.

Organisationens talsmand, Jeff Nene
Bøn for ofrene og vejret

Også kirkelige medarbejdere fra Billy Graham Rapid Response Team befinder sig nu nær Sacramento, hvor de prøver at trøste brandofrene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Præsterne er her for at hjælpe folk igennem bare den næste time af deres liv, fortæller Al New fra Rapid Response Team. ”Vi beder meget for de første på stedet, for brandmændene, og om at vejret må kunne ændre sig, så vi får en masse regn,” tilføjer han.

Forfatter og radiovært David Jeremiah, som er seniorpastor i Shadow Mountain Community Church i El Cajon, skriver i en mail til donorerne, at de må bede for ”beboernes sikkerhed i de ramte områder, for dem, der risikerer livet ved at bekæmpe brandene, helbredelse af dem, som er blevet indlagt på hospitalerne og om hjælp til dem, hvis hjem og livsgrundlag er blevet stjålet af flammerne.”

– Og med apostlen Paulus’ ord beder jeg for alle ofrene, at de må opleve nærheden af ”barmhjertighedens fader og al trøsts Gud, som trøster os i al vor trængsel”, tilføjer David Jeremiah.


Artiklen fortsætter efter annoncen: