Roskilde Vineyard bliver grøn kirke nummer 200

For at blive Grøn Kirke skal en kirke blandt andet opfylde mindst 25 tiltag fra en liste med 48 punkter samt nedsætte et ”grønt” udvalg.

Gennem de seneste 10 år har Grøn Kirke arbejdet med at certificere ”grønne kirker” i Danmark, der gør noget særligt for at værne om miljøet.

Langt de fleste af dem er folkekirker, men det blev dog en frikirke, Roskilde Vineyard, som blev grøn kirke nummer 200. Det markeres ved en gudstjeneste i Roskilde Vineyard den 16. december, hvor Roskildes biskop, Peter Fischer-Møller, deltager.

Roskilde Vineyard har igennem længere tid været i en proces med at tænke grønt og bæredygtigt – ikke mindst i forbindelse med, at man for to et halvt år siden overtog en ny bygning. Genbrugstanken var med i indretningen af lokalerne, og i alt fra hjemmestrikkede klude i køkkenet til tilbud om plantebaseret mad til fællesspisningerne.

Bag Grøn Kirke står Grøn Kirke-Gruppen under Danske Kirkers Råd. Det er en økumenisk arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra forskellige kirkesamfund og kirkelige organisationer i Danmark. Målet er med et kirkeligt og teologisk udgangspunkt at inspirere og motivere individer, kirker og kirkelige organisationer til at tage medansvar for de klima- og miljøudfordringer, verden står overfor, som det hedder på Grøn Kirkes hjemmeside.