Oase-pionér fylder 75 år

Af Stig Christensen

På søndag den 3. februar fylder tidligere Oase-leder Stig Christensen 75 år.

Stig Christensen er bl.a. kendt som en af de fremtrædende præster i den åndelige fornyelsesbevægelse. Han var således med til at stifte Dansk Oase og var formand i 15 år. Han har også i mere end 30 år været formand for Udfordringen, samt med i en række andre bestyrelser.

Stig voksede op i Hammel. Hans forældre drev en fabrik, men både Stig og hans lillebror Flemming endte med at læse teologi, selv om familien ikke var specielt kirkelig. Stig studerede først jura. Han nåede dog kun at arbejde et år som jurist, før hans liv dramatisk ændrede sig.

Han blev gift med Rhoda fra Skotland, og da hun havde kirkelige rødder, begyndte de at gå i kirke i København. På den måde hørte Stig den indonesiske prædikant Mel Tari. Han fortalte om den store vækkelse, han havde oplevet på Timor, hvor der skete mirakler, og Helligånden blev udgydt som på Jesu tid. Stig oplevede også selv at blive fyldt af Helligånden. Og han gik derefter i gang med at læse teologi.

Den 2. februar 1973 blev han indsat som præst i Sønderborg, samtidig med at hans mellemste søn, Jakob, som i dag er efterskoleforstander i Dybbøl, blev døbt. De to andre sønner er Scot, som er sognepræst i Herning, og Mark, som er lærer i København.

Rhoda og Stig blev så glade for at bo i Sønderborg, at de blev i byen, da Stig for fem år siden gik på pension som 70-årig.

Rhoda var tidligere lærer på den kristne friskole i Adsbøl. Hun fylder 75 den 1. juni.

Især i sin første præstetid arrangerede Stig møder med udenlandske forkyndere, og det skabte stor opmærksomhed i lokalsamfundet, når der skete helbredelser og andre karismatiske fænomener i kirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stig lever fortsat et aktivt liv som pensionist. Han dyrker sport og rejser meget. Og han taler jævnligt i missionshuse og kirker, samt til konferencer.