Stop forfølgelse af kristne!

Af Jackie Damkjær Hansen, udlændinge- og Integrations-ordfører for KD

Borte er de dage, hvor kristne blev kastet for løverne i Colosseum. Kristne er dog stadig den største folkegruppe i verden, der forfølges for sin tro. KristenDemokraterne (KD) ved det. Andre partier ved det ikke – eller vil ikke vide det. Derfor vil jeg som KD’er prioritere modtagelsen af kristne flygtninge højest af alle. Danmark skal have særlige kvoter for kristne asylansøgere.

I dag bliver kristne tortureret, stenet og henrettet. Kirker bliver plyndret og brændt ned. Børn bortføres og tvinges til at skifte tro. Over 200 millioner kristne bliver forfulgt for deres tro over hele verden, ifølge hjælpeorganisationen Open Doors.

Det er dobbelt så mange som for ti år siden, og Vesten forbliver tavse. Vi foretrækker at levere våben til Saudi-Arabien og Qatar. Vi fortrækker at tale om forfølgelsen af muslimske palæstinensere og rohingyaere. Det skal vi også, men det er en skandale, når vi samtidig fuldstændig ignorerer elefanten i rummet – de forfulgte kristne.

Forfølgelsen af kristne er foregået i lang tid. For hundrede år siden var 9,5 procent af befolkningen i Mellemøsten og Nordafrika kristne. I 2012 var tallet faldet til 3,8 procent.

Forfølgelse og undertrykkelse er ikke hele grunden til dette, men det er desværre almindeligt, at de kristne minoriteter ikke har de samme rettigheder som majoritetsbefolkningen. Det gælder i store dele af Mellemøsten. Det er tit landets lovgivning, der er problemet, og det er ikke ualmindeligt, at kristne er andenrangsborgere i eget land, samtidig med de bliver forfulgt af majoritetsbefolkningen.

Dårligere beskyttelse af de kristne

Mange af os har håbet på, at det arabiske forår ville føre til flere rettigheder for religiøse minoritetsgrupper, men det har desværre ikke været tilfældet. I mange lande er gamle konflikter, som før var blevet undertrykt af autoritære regimer (som i Syrien og Irak), kommet op til overfladen igen. Resultatet er ustabilitet, og beskyttelsen af de kristne minoriteter er blevet endnu dårligere.

Selv uden for Mellemøsten er kristne en sårbar gruppe. Ifølge en undersøgelse foretaget af International Society for Human Rights påvirker 80 procent af alle religiøse forfølgelser de kristne. Dette er et problem, der sjældent diskuteres. Der synes at være en frygt for at forsvare kristendommen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kræver politisk og økonomisk pres

Vi må lægge pres på lande som Pakistan, Afghanistan, Syrien og Irak, hvor de kristne mindretal er mest sårbare. KD kræver, at der bliver sat reelt politisk og økonomisk pres på de lande, som forfølger kristne. Samtidig skal det, for kristne, være lettere at få asyl i Danmark.

KD forslår også, at Danmark igen tager kvoteflygtninge, med henblik på at afhjælpe den mest forfulgte gruppe i verden, nemlig de kristne.

Danmark skal ikke bare se på, når de kristne mindretal ude i verden bliver truet, forfulgt og myrdet. Vi skal gribe ind for at forsvare menneskerettighederne for alle, og det gælder også de kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Handling er påkrævet – og det skal være nu, Danmark!