Stor donation sikrede lejrophold for børn fra misbrugs-hjem

Blå Kors sendte i 2018 næsten 200 børn fra udsatte familier på sommerlejre. Over nytår var der igen mulighed for et lejrophold.

En masse børn og unge fra udsatte familier var mellem jul og nytår på Blå Kors’ to julelejre i henholdsvis Hillerød og i Ans nord for Silkeborg.

Det er børn fra familier, der slås med alkohol- og rusmiddelproblemer, fattigdom, ensomhed eller psykiske udfordringer. På lejrene får børnene et pusterum og et skud julehygge sammen med andre børn og unge i samme situation.

”Vi har lavet en grundig undersøgelse af, hvad børnene får ud af at være med på lejrene. Og det er meget tydeligt, at lejrene bl.a. giver højere selvværd, selvtillid og livsglæde på kort sigt, mens det på den lange bane bl.a. bidrager til at give dem det, der skal til for at bryde den sociale arv,” siger Sandra Trampedach, der er frivilligkoordinator for Blå Kors’ lejre.

Årsagen til, at det overhovedet kan lade sig gøre at lave lejrene, er en stor donation fra Ole Kirk’s Fond på 500.000 kr., som Blå Kors har fået, og som er øremærket de to julelejre og de seks sommerlejre. I 2018 var i alt 194 børn og unge på Blå Kors’ lejre.

Ole Kirk’s Fond blev oprettet i 1964 i erindring om LEGOs stifter, Ole Kirk Kristiansen.