Anne-Marie så det bedste i folk

Anne-Marie og Ove Tinggaard under et besøg i Kenya, hvor de arbejdede i 14 år som missionærer for Navigatørerne.

Anne-Marie Tinggaard blev kun 70 år. Hun døde i sidste uge efter længere tids sygdom.

Men i sit liv nåede hun og hendes mand mere end de fleste.
Anne-Marie startede som ung på lægestudiet efter endt studentereksamen, og her traf hun Ove som arbejdede for Navigatørerne blandt de studerende.

Navigatørerne er en tværkirkelig kristen bevægelse, som især satser på at hjælpe kristne unge til at være Jesu efterfølgere.

Gennem bibelstudier, små fællesskaber og medvandring styrker man hinanden i troen.

Fik betydning for mange

Allerede på studiet var Anne-Marie og Ove med til at påvirke andre og grundfæste deres tro, så de også fik lyst til at gå ind i en kristen tjeneste.

Engang kunne Anne-Marie og Ove tælle 34 af deres venner, som var gået ind i en kristen tjeneste, fx som missionærer.

Anne-Marie nåede kun det første år på sit studium, hvorefter de blev gift, og i 1973 rejste de sammen til Kenya for at arbejde som missionærer gennem Navigatørerne.

De så et blomstrende og frugtbart arbejde udvikle sig, og her blev også deres fire børn født.
Mange læsere kender formentlig sønnen Peter Tinggaard, der har fået en særlig forbønstjeneste med undervisning om bøn og faste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Var med til at plante kirke

I 1987 vendte missionærparret tilbage til Danmark, og her tilsluttede de sig Den Evangeliske Frikirke i Randers.

I en årrække var Anne Marie i ledelsen i en menighedsplantning i det nordlige Randers, og hun og Ove blev en del af den nye Assentoft Frikirke.

Oversatte bøger

Anne-Marie gav sig også af med oversættelser. Det var fx hende, der oversatte og stærkt medvirkede til udgivelsen af Frank og Catherine Fabianos bog ”8 skridt tilbage til fremtiden” (Udfordringens forlag 2010).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter at have deltaget i et højskolekursus med det kristne psykologpar, ønskede Anne-Marie brændende, at andre skulle få gavn af undervisningen.

Bogen handler om at læge fortidens traumer og opleve helbredelse gennem at inddrage Gud i helingsprocessen. Og det lå altid Anne-Marie meget på sinde at få mennesker sat fri og få det bedste frem i dem.

Anne-Marie havde en evne til altid at spejde efter det gode og positive i mennesker. Hun var til det allersidste optaget af at bede for mennesker og opmuntre, hvor hun kunne.

Hun og Ove nåede at være gift i 47 år. Sammen fik de 4 børn og har nu 11 børnebørn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børnebørnene havde en stor plads i hendes hjerte, ligesom hun elskede at have dem omkring sig, og de elskede at være sammen hende.

Sygdommen

Da Anne-Marie og Ove kom hjem fra Kenya, havde Anne Marie desværre pådraget sig en leversygdom. Hun fik lov at overleve sygdommen i mange flere år, end lægerne havde forudset. Men til sidst tog sygdommen de sidste kræfter.

På sit dødsleje var hun stadig optaget af at hjælpe de mennesker, hun talte med. Og hun glædede sig meget til at skulle opleve himlen og det evige liv.