”IS’ gud er ikke min Gud”

Den brutalitet, som Islamisk Stat har udvist i Allahs navn, får stadig flere muslimske syrere til at søge Kristus.

Det skriver The Christian Post med baggrund i interviews på NBC News. Her fortæller medlemmer af den nystartede menighed, Church of the Brethren i Kobani, hvordan kristendommen appellerede til dem, efter at de havde levet under Sharia-lov.

Jasim så brutaliteten

Byen Kobani, som ligger nær den tyrkiske grænse, var under IS’ kontrol, indtil den blev befriet for fire år siden, oplyser NBC News. I og omkring denne by foretog IS adskillige halshugninger.

– Da jeg med egne øjne så deres brutalitet, begyndte jeg at blive skeptisk omkring min tro, fortæller den 23-årige Farhad Jasim.

”Hvis ISIS repræsenterer islam, ønsker jeg ikke længere at være muslim. Deres gud er ikke min Gud. Det tog mig ikke lang tid at finde ud af, at kristendommen var den religion, jeg havde ledt efter,” understreger han.

Mens IS havde kontrollen i området, sad Jasim fængslet i seks måneder, ”fordi han ikke kendte visse af islams læresætninger”.

Jasims familie har afvist ham, fordi han forlod islam. Han håber dog, at de med tiden vil tilgive ham og selv blive kristne.

IS fik folk til at søge Jesus

En anden konvertit, den 38-årige Omar, erkender, at mange muslimske grupper, inklusive IS, ville dræbe ham for at have konverteret.

– Selv under det syriske regime før revolutionen var det strengt forbudt at skifte religion fra islam til kristendommen, sagde Omar. ”Men det at skifte religion under IS var helt utænkeligt. IS ville dræbe dig øjeblikkeligt.”

Ingen af de interviewede ønskede dog at bruge deres efternavn, og menighedens præst afslog at bliver interviewet af NBC News.

Mange muslimer er åbne for kristendommen, fortalte Omar og fortæller om kirken og det kristne fællesskab:

”De fleste af brødrene her konverterede eller søgte kirken som resultat af, hvad IS gjorde mod dem og deres familier. Ingen er tvunget til at konvertere. Vores våben er bøn, spredning af kærlighedens ånd, broderskab og tolerance,” sagde Omar.

I en rapport udarbejdet af den katolske stiftelse Aid to the Church in Need anslås det, at 4.6 procent af syrerne er kristne. Desuden menes omkring 700.000 kristne at have forladt Syrien siden borgerkrigen startede i 2011.