Larmende post-punks retter verden ind

Vi var alle klædt som emo’er, da vi på endnu et roadtrip i SA i vores studieår skruede op for Mewithoutyou og rockede med på vores fælles søgen efter Gud. Musikken er stadig unik.

Alt bliver diskuteret i teksterne: liturgi. Trosretninger..

Bandet har i mange år holdt sig til denne “emo-genre”. Og første nummer viser hvad de kan: imponerende vers, der viser hvor mange genrer man kan bære i én sang.

“Julia” er en sang, hvori teksten er dobbelttydig, som mange af sangene i øvrigt er. De inviterer til a blive nærlyttet og lagt mærke til. Men jeg mener også, de inviterer til flere tolkninger.

’You wanna circle Sinai another forty years?’ bliver der spurgt i “Another head for Hydra”, mens de hentyder til det fokus, der er på berømtheder og at kende de rigtige mennesker: ‘Did you win that Grammy, Will?’ og senere i sangen ‘ Still seduced by the child celebrity appeal’.

Ordene er en beskrivelse af vort samfund, men parallellen er fra Det Gamle Testamente og Sinai-ørkenen.

I “Dormouse Sighs”, vil jeg gætte på, er der en indre dialog: ‘Little lamb: ‘Before the day is done my prince is gonna come’. En skrøbelig bøn, der hentyder til håbet om, at Kristus kommer igen.

Jeg ser det i hvert fald som et lam, der skal vogtes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg er stor tilhænger af at blive provokeret, men teksterne på denne plade tager tid at spænde sit hoved ud over.

I “Winter Solace” synger han: ‘dear newly wed wife, you’re not the love of my life’. Han stiller spørgsmålstegn, men jeg hører også Bibelen brugt som en rettesnor: Hør nu efter, Verden, der er sandheder at hente!

Kunstner: Mewithoutyou – Titel: Untitled –
Genre: post hardcore/punk/emo – Pris: iTunes: 69 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: