”Paulus” blev fyldt af Helligånden

Jim Caviezel til venstre som lægen Lukas spiller sammen med James Faulkner i rollen som Paulus i ”Paul: Apostle of Christ”

– Jeg spillede ikke Paulus, det var ham, der spillede mig, udtalte den britiske skuespiller James Faulkner om titelrollen i filmen ”Paul: Apostle of Christ”.

Den 70-årige Faulkner, der er bedst kendt for sin rolle i ”Game of Thrones”, har til The Christian Post fortalt, at han blev ”mærkbart” fyldt af Helligånden under indspilningen af Paulus-filmen.

For James Faulkner lå det ellers ikke lige til højrebenet at medvirke i en kristen film. Derimod er medspilleren Jim Caviezel, (der spiller lægen Lukas i Paulusfilmen og Jesus i Mel Gibsons ”The Passion of the Christ”) en troende kristen. Og samarbejdet med Jim Caviezel blev afgørende for James Faulkner.

Kristne film er vigtige

Da Faulkner stod på den røde løber under den kristne filmpris Movieguide Awards den 8. februar, fortalte han, at han glæder sig over, at katolske Paulus-eksperter har godkendt hans version.

Samtidig udtalte han sig om forskellen mellem kristne film og de verdslige projekter, han tidligere har været en del af, fx i ‘Game of Thrones’.

– Det er en anden type underholdning. Og uanset hvor storslået det er, er det meget voldeligt, og der er masser af sex og nøgenscener. Men jeg tror, at trosbaserede film, familiefilm, film som hylder vores bedste sider, er vigtige, og derfor er jeg henrykt over at være her som en del af Movieguide Awards, sagde Faulkner.

Fyldt af en ny ånd

James Faulkner fortalte, at han under læsningen af manuskriptet til ”Paul” blev klar over, at dette var noget, han var nødt til at deltage i. Og rollen var helt ”ekstraordinær”:

“Den tog mig ud på en rejse. Min hustru var forundret over den forskel, det gjorde i mig. Hun sagde: ”Bare du kunne være sådan hele tiden. Det er fantastisk, du er fyldt af en helt anderledes ånd!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv siger James Faulkner, at denne ånd var Helligånden, selv om hans tro før filmen ikke havde været særlig stærk.

– Jim (Caviezel) er en from mand, mens jeg er anglikaner light. Men jeg har fået nogle spørgsmål efter at have spillet Paulus, og jeg ser nu verden og mine medmennesker på en anden måde, forklarede han.

I et tidligere interview med CP fortalte Jim Caviezel, at han havde opfordret Faulkner til at glemme sig selv og gå helt ind i rollen som den store apostel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg bad for James i ’Paul: Apostle of Christ.’ For nylig læste jeg et interview, hvor han sagde: ”jeg spillede ikke Paulus, han spillede mig”. Og det var netop min bøn for ham, at det ville ske,” fortalte Jim Caviezel.

Faulkner er overbevist om, at der er sket noget med ham, og at andre kan få del i samme ånd.

– Det gør en forskel, og man kan give det videre til andre. Jeg kan også være et dumt svin, som jeg plejede at være. Men jeg husker, hvad der fyldte mig, da jeg spillede Paulus, og da var jeg et helt andet sted, slutter James Faulkner.