Sognepræst fra Græsted blev ny formand for Dansk Oase

DanskOase har fået ny formand, nemlig sognepræst Ole Backer Mogensen, Græsted.

Det skete i forbindelse med DanskOase Repræsentantskabsmøde fredag den 25. januar.
Den tidligere formand, Peter Sode Jensen, er trådt ud af lederskabet. Som nyt medlem blev Maria Callesen fra Bagsværd valgt.

Fandt et hjem

”Min familie og jeg har været tilknyttet DanskOase gennem mange år,” fortæller Ole Backer Mogensen.

”Når vi om sommeren kom på SommerOase, var det et højdepunkt. Her blev vi alle mødt i øjenhøjde og fik fyldt på troens indre beholder, så der var noget at leve af resten af året, derhjemme i vores egen kirke.

I DanskOase mødte vi den større kirkefamilie. Den spiritualitet og åbenhed for Guds Ånds nærvær, som er i DanskOase, matchede en længsel og understrøm i mig, som havde ligget der fra teenageårene.

Lovsange, Kristuskærlighed og menighedsbevidsthed – det hele var at finde i DanskOase.

For to år siden kom opfordringen til at træde ind i lederskabet.

Jeg havde i mange år haft frivillige opgaver på SommerOase – har renset toiletvogne, lavet mad i køkkenet, haft sjælesorgssamtaler…


Artiklen fortsætter efter annoncen:De to år i lederskabet har været spændende og gode – ikke mindst på grund af den dybde og dygtighed, jeg har mødt hos de andre i lederskabet.

Udkantsdanmark?

”I Oasegeografien befinder vi os i udkantsdanmark med vores placering i Nordsjælland, hvor jeg er sognepræst. Det har klart sine ulemper – og måske også side fordele.

Jeg tror ikke, folk vil kalde mig en visionær drømmer, men det betyder ikke, at jeg ikke har ønsker for DanskOase. Og jeg tror, Gud har en særlig opgave til os, mellem alle de andre som også har deres kald fra Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vores kald er at være en Jesus-centreret, Helligåndsbåret bevægelse, som spejder efter Gudsrigets tegn i livet, i tiden. Vi bærer en arv fra det karismatiske, som er en god arv, vi skal bære videre. Vi er placeret i og omkring folkekirken, som er en kirke, jeg værdsætter og elsker.

Jeg længes efter enhed i Guds folk. Ordentlighed i måden vi omgås hinanden på. At kærlighedens og sandhedens kendetegn må findes hos os.

Jeg længes efter at se næste generation møde Jesus og modnes til at tjene ham i verden.

Og meget, meget mere,” skriver Ole Backer Mogensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han er gift med Karen, stedfar til fire voksne børn.

Han slapper bedst af med en god bog, en løbetur, et godt vegetarisk måltid, en times tid foran klaveret eller ved at fortælle historier til et barnebarn og lytte til god klassisk musik.

Lederskabet

De øvrihge medlemmer i Oases ledelse er: Merete Kristiansen, næstformand, David Mortensen, kasserer, Elisa Morberg Wejse, Maria Callesen, Martin Drengsgaard, Jan Korsholm og Henrik Kildahl, BUO repræsentant.