Vigtigt at have gode forbedere

Vi skal huske på, at den tid vi bruger i bøn hos Gud, den tid kommer vi aldrig til at mangle.

Kære Orla Lindskov
Fra jeg var barn, har jeg altid haft en mor og far, der gik i forbøn for mig.
De er nu begge døde, – og nu er du mit håb!
Jeg fik for fire måneder siden en ansigts-lammelse, kaldet højresidigt facialis-parese og kan næsten ikke se ud af højre øje.
Vil du gå i forbøn for mig, – og vil du sende en salvedug?
Med venlig hilsen
E.

Kære E
Jeg er gået i forbøn for dig, og jeg har også sendt en salvedug.
Husk på, at du efter en tid er velkommen til at sende salvedugen tilbage til mig til gentaget forbøn og salving. I en del tilfælde viser bønnens og forbønnens virkning sig nemlig ikke straks. Så er det godt med fortsat og udholdende bøn og forbøn. Guds helbredelse er ikke altid øjeblikkelig.

Nu vil jeg gerne sige noget helt generelt om forbøn:
Det er en uvurderlig god ting at have bedende forældre bag sig. Det har været en stor støtte for mange. Også for dig, kan jeg forstå.

Jeg ved om nogle unge, der oplevede det som et mærkbart tab, da deres forældre døde. Forældrene var der ikke mere som deres forbøns-støtter. De efterladte unge oplevede, at deres liv blev mere koldt, hårdt og ufremkommeligt, efter forældrenes død. Deres forældre havde været deres daglige, trofaste forbedere.

Det er vigtigt at have forbedere og også selv at være i forbøn for andre. At have forbedere må så helst ikke bevirke, at man slækker på sin egen bøn.

Fristelsen til at slække på bønnen er der jo for alle; måske især for unge og for unge par, som lever i en travl og stressende hverdag. Man tænker: Det går nok, jeg har jo mine bedende forældre i ryggen.

Vi skal i forbindelse med det huske på, at den tid vi bruger i bøn hos Gud, den tid kommer vi aldrig til at mangle. Det kan se ud, som vi mister tid og kommer bagefter ved bøn. Men tiden hos Gud kommer velsignet tilbage, for Gud bliver os ikke noget skyldig. Heller ikke den tid, vi gav til ham.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bøn for prostatakræft

Kære Orla Lindskov
Jeg har af nogle kristne venner fået at vide, at du i Valby har bedt for flere mænd, som havde en diagnose med prostata-kræft. Den diagnose har jeg desværre også fået nu. Jeg vil derfor bestræbe mig på at komme til forbøn på et af dine møder i Valby.

Mine venner sagde desuden, at du også sender nogle små stykker tøj, kaldet salveduge ud til syge. Disse salveduge skulle indeholde bønnen om helbredelse. Sådan var det vistnok mine kristne venner formulerede det. Sådan en salvedug ville jeg modtage med stor taknemmelighed.
På forhånd tak.
B.

Kære A.
Jeg har bedt for dig og sendt dig en salvedug.
Husk på, at efter en tid er du også velkommen til at sende salvedugen tilbage til mig, så vil jeg bede for den igen. Hos en del virker dette rigtigt godt.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg har nye smerter i lænden

Jeg har før fået hjælp fra dig med en salvedug. Det var for rygproblemer. Og den hjælp takker jeg dig for.

Men mit akutte problem nu er dette, at jeg i en måneds tid har haft voldsomme smerter i lænden, som skyldes nogle led, som skurrer mod hinanden pga. manglende brusk, og det er desværre sådan, at jeg ikke kan tåle de morfin-præparater, jeg har prøvet.

Jeg kan næsten ikke være til for smerter, og jeg er meget påvirket af det. Samtidig har jeg også smerter i ben og fødder. Så du kan se, at det er generelt hele bevægelses-apparatet, der er svækket. Det er især lænden i denne tid.

Jeg er for tiden under udredning for at finde ud af, om tingene er forbundne.
Jeg vil være meget taknemmelig for, om du vil sende en salvedug og bede over disse ting.
På forhånd tak. A.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære B.
Jeg ser frem til at mødes med dig i Valby. Desuden har jeg sendt dig den ønskede salvedug.

Venligst
Orla Lindskov

 

Tallene på mit solur gik fra 11 til 4…

Tillad mig at skrive mit vidnesbyrd til dig på denne utraditionelle måde:

Kong Hizkija var alvorlig syg og fik af profeten Esajas at vide, at han skulle berede sig på at dø, da han ikke ville blive rask igen.

Esajas gik igen, og Hizkija vendte sit ansigt mod væggen og græd; men anråbte alligevel Herren og tryglede:
”Herre, husk dog på, hvordan jeg altid har bestræbt mig på at adlyde dig,” og han græd højlydt.
Herren forbarmede sig og sendte Esajas tilbage til kong Hizkija, idet Han sagde til ham:
”Gå tilbage til Hizkija” sagde Herren, ”og sig til ham”:
”Herren har hørt din bøn og set dine tårer, jeg vil derfor give dig endnu 15 år at leve i.”
Hizkaja spurgte så Esajas:
”Hvilket tegn får jeg på, at Herren virkelig vil helbrede mig, så jeg kan gå op i Herrens hus?”
”Tegnet på, at Herren vil gøre, som han har sagt, er, at Han vil lade skyggen på Akazes solur gå ti streger tilbage!” lød svaret. Og sådan skete det. Skyggen gik ti streger tilbage på soluret.
(Parafrase over Esajas` bogs kapitel 38. Kapitlet handler om helbredelsen af kong Hizkija.)

– På samme måde har jeg oplevet efter at have modtaget forbøn, at PSA-tallene, der måler graden for min kræft i blærehals-kirtelen (prostata), er gået 7 streger tilbage på mit livs solur, nemlig fra tallet 11 til under tallet 4.

Ganske vist tåler jeg ikke sammenligning med kong Hizkija, og godt nok er mit PSA- tal ikke gået hele 10 streger tilbage. Men det er gået nok tilbage til, at jeg har fattet nyt håb om at få X-antal år mere tillagt mit liv og udtale et ”Soli Deo Gloria.” Herren har ledt mig frem til at slå ”tilfældigt” op på netop dette skriftsted.
Hilsen fra
En håbefuld, der stoler på Herrens ord.