Far, mor og børn på eventyr i Asien

Familie fra Hvidovre tager på stroppetur med rygsæk, hvor de bl.a. skal besøge lokale kirker.

Her er Maria, Bjarke, Louisa, Simon og Daniel på vandretur i Blekinge.

På torsdag låser Maria og Bjarke hoveddøren til hjemmet i Hvidovre for at sætte sig i en flyvemaskine i København og rejse til Bangkok i Thailand. Forude venter 3 måneders rygsækrejse gennem 7 lande. Med sig har de deres børn, Louisa, Simon og Daniel.

Forestil dig at svømme blandt hajer i Stillehavet eller komme helt tæt på en orangutang i Indonesien, der hvor den naturligt lever!

Eller forestil dig at udforske en regnskov, mærke fugten og varmen, lytte til abernes råb!

Og bedst af alt: Give dine børn én på opleveren, så de aldrig glemmer det!

Men også at få udvidet deres horisont. Så de lærer, at verden og virkeligheden er både højere og bredere end IPads og Disney Sjov og blød dansk skoleost.

– Vi gør det, fordi vi gerne vil prioritere os fem i familien. Mærke nærheden og være sammen på en måde, hvor børnene ikke bare kan forsvinde med deres IPads. Vi vil også gerne, at de får set andre måder at leve sit liv på, andre lande, andre kulturer, andre landskaber.

– Vi skal have nogle fede oplevelser sammen, som skaber samhørighed. Så vi bagefter kan sige til hinanden: ”Kan I huske dengang den dér elefant løb efter os?” Vi skal mærke eventyret, mærke passionen og suset, siger Maria Ekberg, der har været lærer. Bjarke er systemudvikler, og børnene, Louisa, 12 år, Simon, 11 år, og Daniel, snart 9 år, har fået fri fra Esajasskolen, hvor de alle går.

Maria har fået skolelektier med til børnene og vil undervise dem undervejs. Rejsen går fra Thailand til Cambodia og Vietnam og sydover til Malaysia, Indonesien, Australien (Sydney), med sidste stop i den lille østat Fiji ude i Stillehavet, hvor der er snehvide sandstrande og koralrev.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Besøger kirker

Familien er kristen og vil på rejsen også besøge lokale kirker og i Sydney lægge vejen forbi Hillsong-kirkens hovedkvarter.

– At rejse er også at blive udfordret på sine værdier. Vi kommer til at møde mennesker, der er vidt forskellige fra os selv, og som har andre verdensbilleder. Det kan også udfordre ens tro.

Børnene kommer også til at opleve meget nød og elendighed, og de har ikke det filter, vi voksne har, så det vil forhåbentligt resultere i nogle dybe og udviklende snakke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi kommer til at besøge kirker på steder, hvor det ikke er nemt at være kristen. Vi har skrevet til nogle på forhånd og sagt, at vi kommer, og spurgt, om vi kan bruges til et eller andet. Det er vigtigt, at børnene lærer, at vi ikke kan gøre alt for alle, men at vi kan gøre en lille del.

– På Fiji er der mange kirker. Vi fandt en fiskerfamilie på nettet, som vi skal bo hos, og som vi skal ud og fiske med og lave mad sammen med. Jeg ved ikke, om familien er kristen, men det kunne være spændende, hvis den er. I det hele taget bliver rejsen en blanding af homestays og hoteller. Luksus skal vi også prøve. Og smage på mærkelig mad. Besøge museer og templer, vandre i naturen, køre med tog, hestevogn og tuk tuk (thailandsk 3-hjulet scootertaxa).

Maria og Bjarke Ekberg har tidligere rejst med børnene. Her er de på river rafting i Østrig.
Gammel drøm

Både Maria og Bjarke er rejsevante. De har rejst som familie, men engang også hver for sig. Maria har bl.a. rejst alene gennem Kenya og Tanzania, og som forberedelse til Asien-rejsen tog parret børnene med på tur gennem 5-6 europæiske lande, bl.a. for at se, hvordan børnene ville have det med det.

– Det er i virkeligheden flere års forberedelse, der ligger bag. Vi vidste, at når den mindste var stor nok til at huske noget, ville vi rejse. Vi har altid drømt om at vise dem noget andet, fremmede lande og kulturer. Vi har en ødegård i Sverige, hvor vi tog op, da børnene var små.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der var fokus på roen og på vandreturene. Men nu er børnene så store, at vi kan rejse med dem, siger Maria.

Bjarke og Maria har så vidt muligt forberedt børnene på det, de skal ud til. Spist thaimad med dem, hørt asiatisk musik og set videoer fra landene, de skal besøge. Parret har brugt mange timer på at læse om stederne, de skal besøge, og de muligheder for oplevelser, der er.

– Vi har fundet destinationerne ud fra de oplevelser, vi gerne vil have med børnene. Der er masser af plads til at være impulsive, men det er godt at være forberedt, så man ikke først skal til at slå op i en rejseguide, når man står derude. Vi har også planlagt efter, at vi ikke rammer for meget kulde i Nordvietnam, og vi ikke risikerer alt for mange cykloner i Stillehavet.

Følg rejsen!

Maria siger, at det bare gælder om at hoppe ud i det og gøre det. For selvfølgelig kræver det mod. Men har man en passion for at rejse, som hun og Bjarke har, må man tage de ofre, det kræver. Familien misser bl.a. et sølvbryllup og tre konfirmationer, og økonomisk hænger det sammen, fordi de fem familiemedlemmer er gode til at spare i hverdagen.

– Vi vælger ting fra som Tivoli- og restaurantbesøg, så vi kan spare op. Vi bruger også rigtig mange gratis glæder og spørger os selv: Har vi virkelig brug for dét og det? Selvfølgelig kræver det nogle afsavn, hvis man vil følge sin passion, siger Maria.

Hvis du vil følge familiens færd, kan du gøre det på hjemmesiden Go4it.dk, hvor der løbende vil blive lagt fotos og rejsebreve ud.