Vicegeneral i LM fylder 60

Vicegeneralsekretær og missionsleder i Luthersk Mission, cand. theol Carsten Skovgaard-Holm, Helsinge, fylder 60 år mandag den 11. marts.

Den kommende fødselar er født og opvokset som landmandssøn på en gård uden for Aakirkeby.

Han tog først en handelsuddannelse, men læste senere teologi. Under studietiden i København var han rejsesekretær for Dansk Bibel-Institut og senere Bibellæser-Ringen. Efter endt uddannelse flyttede han tilbage til Bornholm, hvor han var afdelingssekretær i Luthersk Mission fra 1991-1994.

Mission gør godt

Lige siden har han været ansat i LM – som kommunikationsleder og siden landssekretær på organisationens hovedkontor i Hillerød. I dag er han vicegeneralsekretær og står i spidsen for missionsarbejdet i Danmark og internationalt med det overordnede ansvar for over 40 udsendte og landsansatte.

Han har taget en diplomuddannelse i ledelse, er en del af den daglige ledelse i LM og deltager i forskellige ledelsesfora. Derudover har han i mange år været medlem af Evangelisk Alliances repræsentantskab og er som prædikant ofte ude for at forkynde ved møder i hele landet.

Højdepunkterne er dog at besøge de lande, hvor LM har missionsarbejde:

”Det er så imponerende og opmuntrende at opleve den gennemslagskraft, kristendommen har i det globale syd. At komme ud og se kirker vokse og mærke, hvordan Gud arbejder med mennesker. Og så er internationalt missionsarbejde desuden en god medicin mod kirkeligt snæversyn,” siger han.

”International mission giver udsyn og åbne vidder,” siger Carsten Skovgaard-Holm, som her sidder ved Machu Picchu i Peru. Privatfoto.
Både teologi og mission

Væggene på hans kontor på sekretariatet er da også prydet af farvestrålende billeder fra rejserne til missionslandene. Billeder af mennesker, han har mødt, og den storslåede natur, han har set.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det spændende ved mit arbejde er, at det handler om teologi og mission. Det er det, der er drivkraften bag alt det, jeg har beskæftiget mig med, og det flugter meget godt med min uddannelse og det, jeg også har følt et kald til: at udbrede evangeliet om Jesus Kristus til mennesker i hele verden,” siger han.

Carsten Skovgaard-Holm har skrevet en række bøger og artikler i forskellige blade og tids-skrifter. Han er glad for at skrive og har været redaktør af LM’s tidsskrift Budskabet og avisen Tro&Mission.

Han ser kommunikation som en vigtig del af ledelsen af en missionsorganisation som LM – både i forhold til de mange trofaste støtter i baglandet, interessenter og samarbejdspartnere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Med det, vi skriver og kommunikerer, bliver vi en slags fanebærere for mission. Vi har også en stor opgave i at formidle kaldet til at blive missionær,” forklarer han.

I sin fritid nyder han at læse – faglitteratur og også biografier om mennesker, der har gjort indtryk.

Carsten Skovgaard-Holm er gift med Yvonne og bor i Helsinge. Sammen har de tre voksne børn og er netop blevet bedsteforældre for første gang.