Flot stemme, men lidt for forudsigeligt

Francesca Battistelli… Hmm. Nej der ringer heller ingen klokker her. Men Francesca Battistelli er seks gange Dove vinder, og hun har også en Grammy på hylden. Så hun er bestemt ikke ny i branchen. Hun har mere end ti aktive år i eget navn og fire albums i rygsækken. På det seneste får hun malet med den store genre-pensel.

Own It starter med en poppet gang barbershop på nummeret The Breakup Song. Derefter går der elektro-pop i den med The Very Best. Og så er det tilbage til firserne. Love Somebody er blød 80’er pop til den store guldmedalje. Det klæder Francescas stemme godt.

Der er også blevet plads til de store ballader, hvor hun får givet gas sammen med et gospelkor. Francesca Battistelli lyder især godt, når hun synger i sit lave register, hvor hun er inderlig og intens, men alt for ofte har hun travlt med komme afsted for fuld kraft, og det har tendens til at blive lidt for meget, og det ender næsten med at blive kedeligt og forudsigeligt.

Det er en skam, for hun synger virkeligt godt, når hun vil fortælle en lille historie, som kan fange lytterens opmærksomhed. Det lykkes især på sangen As Good As It Gets. Simpelt og fint arrangement, hvor det ikke handler om at vise, hvor højt og kraftfuldt der kan synges. Her er historien i centrum.

Francescas oplevelser af at huske tilbage igennem sit liv og se, hvordan hun har oplevet Guds nærvær og hjælp i svære tider, kunne der godt have været mere af.