Hver eneste indbygger blev nævnt ved navn

– Kirken vokser ikke på grund af strategier, men når vi er lydige mod Gud, mener Dave Clayton.

En præst fra Tennessee fik omkring 40.000 kristne fra 400 kirker i Nashville til at bede for hver enkelt indbygger ved navn i perioden 27. januar til 24. februar.

Pastor Dave Clayton, som leder kirkeplantning gennem gruppen Onward Church Planting, fortalte om projektet på en konference for baptister i Florida.

Clayton har selv set en kun fem år gammel kirke vokse og starte nye menigheder. Men han oplevede, at Gud kaldte ham til at gøre mere. “Han sagde: ‘Dave, jeg har ikke bedt dig om at sammenkalde en stor flok mennesker. Jeg har kaldet dig til at bryde igennem og forvandle flokken og derefter sende dem ud til byen og til hele landet og andre lande,’” fortæller Clayton.

Det krævede dog en ”vanvittig overgivelse”. Dave Clayton valgte at forlade sin kirke for at gå helt ind i den nye tjeneste. Folk mente, at præsten var ved at brænde ud. Men han fastholdt, at det var Gud, som styrede hans nye tjeneste.

40.000 kristne fra over 400 kirker i Nashville-området bad ’gennem telefonbogen’ for hver eneste borger i Tennessees hovedstad.
’Awaken Nashville’

Dave Clayton havde følt et kald til at koordienere den store bønneindsats, hvor alle de lokale kirker skulle engageres.

I nogle af kirkerne protesterede folk mod ideen, men til sidst gik over 400 kirker i Nashville ind i kampen.

– 40.000 ledere, 30 dages bøn og faste for hver eneste person i byen. Enhver menighed, unge og gamle, sorte og hvide og hundrede forskellige sprog er repræsenteret i denne gruppe kirker, fortæller Clayton om den økumeniske aktion.

Netop nu skriver disse 40.000 ledere en håndskrevet hilsen til alle i byen med budskabet ”Du har værdi for Jesus”, tilføjer Dave Clayton.


Artiklen fortsætter efter annoncen:’Awaken Nashville’ blev omtalt i avisen Tennessean , som fortalte, at hver af de kristne havde fået en liste med 15 personer, som de skulle bede for og sende kort til. Byen Nashville har over 600.000 indbyggere.