Missionærer fortalte om Grønland, Afrika og Asien

Lærernes og sundhedspersonalets missionsforeninger (LMF og SMF) mødtes i Tyrstrup.

Landsdelsstævnet for LMF og SMF havde besøg af missionærerne Susanne og Leif Madsen, som har været i Kenya, Lilly Krarup, Nigeria, og Knud Elmo Knudsen, Tanzania, Anna-Lise og Axel Rye Clausen, Cambodja samt Ulla og John Østergaard, Grønland. Mogens Mogensen stod for en øvelse i at lytte til Gud og hinanden

Mindst 10 pct. af den grønlandske befolkning var sidste sommer til et kristent møde.

– Det er mange flere end i Danmark som helhed, konstaterede missionær John Østergaard, som sammen med Ulla er vendt hjem til Odense efter 30 års tjeneste.

På LMF/SMFs landsstævne i Tyrstrup Sognehus fortalte de begge om de store forandringer, der er sket i deres missionærtid. I starten var han ansat som lærer, indtil der blev råd til at lønne ham hjemmefra, og hun har hele tiden arbejdet som sygeplejerske.

Det første halve år blev John truet med at blive skudt, hvis han ikke rejste hjem, og fem vinduer blev smadret, ligesom der var malet omvendte kors på deres hus.

– Men så skrev vi om det, og vores venner bad for det – og så forsvandt det, fortalte de.

Ulla og John Østergaard var i grønlandske anorakker.
Enormt arbejde

John fortalte om, hvordan næsten alle frikirker på Grønland har fundet sammen i en fælles Grønlands Frikirke. Det har givet vækst til i alt 15 menigheder.

Parret har gennem årene medvirket til, at Billy Grahams møder blev transmitteret, at Jesus-filmen blev oversat til den første spillefilm med grønlandsk tale, at en børnebibel er udkommet på grønlansk og delt ud til 1000 børn og solgt til 3000 voksne.

I 2002 inviterede kirken Hans Berntsen til at tale, og der var overvældende interesse. Berntsen er kommet igen flere gange – senest i sommeren 2018, hvor 5.672 deltog. Det er ca. 10 pct. af landets befolkning, som var med til kristne helbredelsesmøder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med stor hjælp fra Radio Lindin på Færøerne har kirken nu operettet lokale radioer i 13 byer, og de sender 12 timer dagligt. En Galmcom-radiomodtager er udviklet, som også indeholder hele Bibelen som lydbog på grønlandsk.

En canadisk ægtepar har holdt kurser i by efter by om heling for incest og andre overgreb, og en grønlænder er nu fuldtidsansat i dette hjælpearbejde.

Og sidst, men ikke mindst er der nu kommet en afdeling af ”Kvinder i netværk”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Missionærer fejrer 25 års jubilæum