Fjendeskovens beboere får hjælp

På billedet planter Annelise og Axel Rye Clausen et træ i
Fjendeskoven. Privatfoto

Annelise og Axel Rye Clausen vendte i 2018 tilbage til Danmark efter 15 år som missionærer for Luthersk Mission i Cambodja.

De tidligere LM-missionærer fortalte på LMF/SMFs landsdelsstævne nyt om de 500 fattige og retsløse familier i Fjendeskoven ved Siem Reap, der nu får medicinsk hjælp og skoleundervisning.

Myndighederne har ikke retsforfulgt de skyldige for uhyrlighederne under Pol Pot regimet, så ofre og bødler – eller deres efterkommere – bor nu side om side i landet. Men efter at missionærerne sammen med den lokale kirke i Siem Reap har startet arbejdet i Fjendeskoven, har myndighederne nu sørget for, at missionens skole har fået strøm.

Luthersk Mission er også engageret i bibelundervisning, studenterarbejde og drift af kollegier for studerende i Cambodja.

Elever tager imod Jesus

Ligesom Susanne og Leif Madsen, der gennem 25 år har været engageret i arbejdet med gadebørn i Kenya, kunne Annelise og Axel på landsdelsstævnet fortælle opmuntrende nyt om mennesker, som kommer til tro på Jesus.

Det gælder ikke bare enkelte – stort set alle eleverne på skolerne kommer til tro. Og gennem eleverne breder de gode nyheder sig til familie og venner både i Kenya og i Cambodja.