Valgdebat om menneskesyn i forandring

Københavns Frikirke inviterer til en valgdebat om menneskesyn, hvor 7 folketingskandidater deltager.

Københavns Frikirke på Filippavej 3 på Frederiksberg inviterer til valgdebat om menneskesyn den 2. april. Politikerne Lartey Lawson (B); Yildiz Akdogan (A); Danny Knudsen Malkowski (LA); Shahzad Riaz (ALT); Martin Geertsen (V); Stig Grenov (KD) og Katarina Ammitzbøl (C) deltager.

Mange danskere føler, at de kun har værdi for samfundet, hvis de bidrager med noget. Og dem, som ikke er i stand til at bidrage, mødes med foragt. Er det den type samfund, vi ønsker os? Er vi på vej til at udvikle et koldt menneskesyn? Sådan lyder spørgsmålene til syv folketingskandidater, der skal diskutere emnet til en valgdebat i Københavns Frikirke.

Mennesket opfattes ikke som noget, der har værdi i sig selv. Mennesket opfattes som en funktion af det, som det er i stand til at udøve på arbejdsmarkedet … og dem, som har det svært, ser vi på som snyltere og med foragt.

Ordene er Jørn Henrik Pedersens, professor i Center for Velfærdsforskning på Syddansk Universitet. Og denne opfattelse fører til flere spørgsmål: ”Er vi på vej til at udvikle et koldt menneskesyn?” og ”Er det den type samfund, vi ønsker os?”

Syv folketingskandidater vil svare på disse og lignende spørgsmål under valgdebatten i Københavns Frikirke den 2. april, forklarer kirkens præst, Jacob Viftrup.

“Hvis alle mennesker har en grundlæggende iboende værdi, hvad betyder det så for måden, vi indretter vores samfund på, og hvordan vi møder hinanden? Med det som udgangspunkt, vil vi gerne lytte til og debattere med de syv politikere”, siger præst i Jacob Viftrup og tilføjer:

”Vi vil gerne invitere til en valgdebat, som har et eksistentielt og værdimæssigt sigte. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål fra salen. Alle ideer og spørgsmål er velkomne i debatten”.

Valgdebatten finder sted den 2. april klokken 19.00 i Københavns Frikirke. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er fri entré.


Artiklen fortsætter efter annoncen: