Missionærer fejrer 25 års jubilæum

Susanne og Leif Madsen holder stadig tæt kontakt med gadebørnsarbejdet i Kenya.

Det er i år 25 år siden, plejehjemsassistent Susanne og murer Leif Madsen rejste til Kenya sammen med deres fem børn, en svigermor, tre volontører – og et kald til mission.

På landsdelsstævnet arrangeret af Lærernes Missionsforening og Sundhedspersonalets Missionsforening i Christiansfeld sidste lørdag fortalte ægteparret om, hvordan det hele startede.

Faktisk havde Susanne allerede som barn fået et kald til mission, men hun havde aldrig fortalt Leif om det. 27 år senere, da de to havde været gift i 14 år og havde fået fem børn, fik Leif kald til mission i Afrika. Og så begyndte tingene at falde på plads.

Mad til gadebørn i Nakuru

– Vi har altid haft hjerte for børn og unge, og i Danmark var vi involveret i børne- og ungdomsarbejde i kirken og i samfundet, fortæller Susanne og Leif. Og da Betania Kirkecenter i Brande havde udsendt familien til Nakuru, så de nøden blandt byens mange gadebørn. Over halvdelen af befolkningen er børn og unge.

– Vi så gadebørnene, som tiggede og sov på gaden, og bad Gud om at åbne en dør, så vi kunne hjælpe dem. I 1996 begyndte vi at arbejde sammen med en kirke i Nakuru, som har hjerte for børnene og de fattige. Sammen startede vi New Life Ministry, som blev registreret under navnet New Life Africa International (NLAI), forklarer missionærparret.

Skolehjem og uddannelse

I starten hjalp Susanne og Leif et præstepar med at uddele mad til børn i byen. Senere voksede arbejdet gennem New Life Africa International, og der blev oprettet en skole for gadebørnene.
Herefter fik først drengene og senere også pigerne et skolehjem. Skolen har nu uddannede lærere, og siden 2005 kan de tidligere gadebørn få en 8. klasse eksamen efter national standard.

En syskole hjælper mange udsatte piger fra slumområderne til at få deres egen indtægt. Andre kan få støtte til en videregående boglig eller håndværksmæssig uddannelse. New Life Africa School tilbyder gratis skolegang til 550 fattige børn og unge i en stor bygning, der stod klar i 2014.

Brand i drengehjem

Den 29. januar i år fik Susanne og Leif den triste nyhed, at der havde været brand i drengenes nye hus. Heldigvis kom ingen til skade, men den øverste etage skulle renoveres.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi er taknemmelige for at kunne fortælle, at Gud har sørget for alle de nødvendige midler til reparationer og genopbygning af det ødelagte på øverste etage.Der er allerede kommet nyt tag på, så alt er i tørvejr igen, og om få måneder kan drengene flytte tilbage til deres nye og dejlige drengehjem, fortæller Susanne og Leif, som nu fra deres bopæl i Aalborg holder tæt kontakt med NLAIs arbejde.

Jubilæumsfest i Blåhøj

Menigheden i Betania Kirkecenter i Blåhøj vil fejre Susanne og Leifs 25 års jubilæum som missionærer i dag, søndag den 31 marts 2019 fra kl. 10.00.

Missionærer fortalte om Grønland, Afrika og Asien


Artiklen fortsætter efter annoncen: