Tag på ferie med en erfaren pilgrimsrejsende

Det er ikke en hr. Hvem Som Helst, der står for denne lille handy tour-guide til pilgrims-rejsende på El Primitivo og San Salvador.

Henrik Tarp har vandret og guidet på en lang række spansk/franske pilgrimsveje, og så har han gennem små 30 år videreformidlet sin indsigt gennem en række bøger. Én af dem er endog blevet kaldt Nordens bedste pilgrimsguide, og han er blevet slået til ridder i en spansk orden for at have udbredt kendskabet til Danmarks og Nordens pilgrimsruter.

Tag med på to nye ruter

I sin nyeste vandrebog indbyder han til følgeskab på to nye ruter, der ikke tidligere har været behandlet på dansk: El Primitivo og San Salvador. Endestationen er som altid Santiago de Compostela. Forberedelse og udstyr til turen er som altid vigtig; der er hørt tale om folk, der har måttet opgive vandringen allerede efter en uges forløb. Forfatteren skitserer mulighedernne, mens han pointerer, at valget er individuelt. Og vær også klar på, at nogle af dagsmarcherne kan være lidt strabadserende for den mindre trænede.

Bogen er kort og koncis i sine real-oplysninger: Hvor langt er der til næste herberg eller bar?

Hvordan er vejrliget? Hvornår er det bedst at tage støvlerne på? Sokker? Rygsæk? Sovepose?

Henrik Tarp har vandret og guidet på en lang række spansk/franske pilgrimsveje og har skrevet i alt 4 guider til pilgrimsvandringer.

Skader, der tit opstår efter mange dages vandring (vabler, muskeltræthed, inflammation) – og hvad man kan gøre for at udbedre dem?

Der er selvfølgelig også oplysninger om naturen, historien og kulturen undervejs, men på en afslappende måde. Tankerne går til modstykket, de ellers suveræne bøger om Den Danske Klosterrute, hvor detalje-rigdommen undertiden kan gøre én helt tummelumsk. Nej, hos Tarp tages det ganske gelinde hen ad vejen.

Henrik Tarp: ”Pilgrimsvejene El Primitivo og San Salvador. Fra León over Oviedo til Santiago de Compostela.”
140 sider. 200 kr. Hovedland/Bogan


Artiklen fortsætter efter annoncen: