Veronica fra Aarhus var tæt på Sri Lanka-terror

Hun var til påskegudstjeneste dernede, mens ægtemanden, revisor Hans Peter Jensen, var hjemme i Aarhus.

Hans Peter Jensen og Veronika kommer i Citykirken i Aarhus. De er aktive i hjælpearbejde for børn på Sri Lanka. Hans Peter er i øvrigt Udfordringens revisor.

– Veronica er tryg. Hun har det fint, fortæller revisor Hans Peter Jensen, Aarhus, om sin hustru, der i søndags, påskemorgen, var til gudstjeneste i Colombo i Sri Lanka, lige før terroren brød løs i tre andre kirker og på hoteller i landet.

Veronica er på familiebesøg i Colombo frem til 5. maj. Hun har valgt at blive, selv om Udenrigsministeriets Borgerservice har tilbudt hende hjemrejse til Danmark.

– Bortset fra undtagelsestilstanden med udgangsforbud om aftenen og natten mærker Veronica ikke så meget til situationen, siger Hans Peter Jensen.

Veronica plejer at stå for nadverforberedelsen i Citykirken i Aarhus, hvor ægteparret kommer, men i søndags vikarierede Hans Peter for hende.

– Jeg var oppe i kirken tidligt søndag morgen, og jeg ville lige køre hjem inden gudstjenesten.
I bilradioen hørte jeg nyheden om terrorangrebet. Jeg standsede straks bilen og ringede til Veronica.

– Hun var kl. 7 om morgenen lokal tid gået til påskegudstjeneste i Colombos største frimenighed, Calvary Church. Da hun forlod kirken, var den omringet af politi, der sagde noget om terrortrussel og lukkede kirken. Det var først, da hun kom tilbage til familien, at det gik op for hende, hvad der skete inde i Colombo, fortæller Hans Peter.

Vi er ikke utrygge

Veronica, der er født i Sri Lanka, rejser hvert forår på familiebesøg i Colombo. Ægteparret har også været afsted sammen mange gange. Bl.a. i 2004, da tsunamien ramte Sri Lanka, hvor 34.000 mennesker mistede livet.

– Dengang var vi også til gudstjeneste, da det skete, bemærker Hans Peter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I søndags var børn, børnebørn og oldebørn til en allerede planlagt grillaften i haven i Aarhus.

– Vi facetimede med Veronica. Vi er ikke utrygge ved, at hun er dernede, og vi vil ikke leve vores liv i frygt for, hvad der kunne ske. Vi kom også i Sri Lanka, da der var borgerkrig i landet, siger Hans Peter.

Vidste, det var muslimer

Hans Peter Jensen er formand for ApiAid, der er en Aarhus-baseret nødhjælpeorganisation, som har hjælpeprojekter i Ukraine, Tanzania og i Sri Lanka, hvor man støtter et børnearbejde.
Han kom til Sri Lanka første gang i 1986 og har et indgående kendskab til landet og befolkningen. Da han hørte om terroren, var han straks overbevist om, at det måtte være radikale muslimer, der stod bag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ingen almindelig srilankaner og buddhist kunne finde på at gå ind i en kirke med et bombebælte om livet. Jeg vidste også, at det ikke kunne være de tamilske tigre. Det er kun radikaliserede muslimer, der gør den slags, siger Hans Peter Jensen, som stadig undrer sig over, at myndighederne ikke reagerede på efterretninger om mulige terrorangreb.

Til september rejser han til Sri Lanka sammen med Veronica.
– Vi går ikke og er bange for, hvad der kunne ske. Måske er det vores tro på Gud, der gør det, siger Hans Peter Jensen.