Amir oplevede et syn af Jesus i et bageri

Den tidligere muslim, Amir Moghtassed fra Iran, er idag en brændende kristen bosat i Danmark.

Den tidligere muslim, Amir Moghtassed, har flere gange oplevet, at Jesus viste sig for ham. Han er idag en brændende kristen bosat i Danmark.

Når man møder den smilende, hjertevarme Amir, bliver man overrasket over, hvor hårdt et liv han har gennemlevet for at nå dertil, hvor han er idag.

Amirs baggrund

Amir kommer oprindeligt fra Teheran, Iran, hvor han til trods for, at han selv var muslim, oplevede forfølgelse ifb. den Islamiske revolution i landet, da radikale muslimer kom til magten.

Flere af hans venner blev dræbt, universitetsstuderende blev kastet ud fra 4. sal med døden til følge, og han blev selv arresteret og tortureret, alt sammen pga. politisk opposition. Alle politiske partier, der var uenige, blev erklæret ulovlige.

“Jeg var indespærret i to uger. De tog tøjet af mig, slog mig med kæppe og med seletøj, som bruges til heste, og de sparkede mig.”

Ved at bestikke en dommer med penge samlet sammen af familien lykkedes det at få Amir løsladt.

Tyrkiet og Cypern

Efter løsladelsen flygtede han til nabolandet Tyrkiet. I Iran måtte han efterlade sin kone og lille søn.

“Selvom jeg sendte penge hjem i 5 år efter jeg var flygtet, fandt jeg først senere ud af, at min kone havde ladet sig skille fra mig i al hemmelighed ganske kort tid efter, jeg var taget afsted.

Hun fortalte mig, “at jeg skulle aldrig kontakte dem igen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Tyrkiet søgte han først asyl hos FN, men de ville ikke give ham det, da de ikke troede på hans historie. Han flygtede derfor videre til den tyrkiske del af Cypern, før de kunne nå at arrestere ham og sende ham tilbage til Iran. En menneskesmugler hjalp Amir og en lille flok andre til at komme videre til den græske del mod syd.

“Vi blev sat af ved et stort vandrør, som vi måtte kravle igennem for at nå ind i græsk territorium. Derfra ledte smugleren os gennem et minefelt ved at gå forrest, og vi trådte i hans fodspor, indtil vi nåede frem til en bil, der ventede på os, og vi kørte til Lefkoshia.”

Levede som hjemløs

Efter nogle uger var han nødt til at forlade den lejlighed, han hidtil havde boet i. Men da han ikke havde hverken job eller penge, levede han på gaden som hjemløs i to måneder. Han fandt endelig frem til job i et bageri, hvor han mod at arbejde 12 timer om dagen (fra kl. 05 til kl. 17), kunne få lov at bo i fabrikslokalerne. Der var el og vand, og han kunne forsyne sig med ting fra køleskabet, som de havde produceret på stedet. Dertil fik han en løn på 10 Euro€ (ca. 70 kroner) for en hel dags arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En tro fødes

I Tyrkiet havde en person spillet noget lovsangsmusik for Amir og inviteret ham med i en kirke.

Han besøgte denne undergrundskirke, som holdt møder i hemmelighed, og Amir blev præsenteret for evangeliet, men han tog ikke imod Jesus.

I bageriet på Cypern skete noget lignende. En ung mand fra Kina spillede noget engelsk lovsangsmusik, som vakte Amirs interesse. Det førte til, at Amir blev inviteret med i kirke, og han kom til tro på Jesu eksistens, og valgte også at blive døbt.

Da han fortalte folk i kirken om det fysiske hårde arbejde han havde, opfordrede de ham til at bede Jesus om hjælp, hvilket han forsøgte sig med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Jesus, hjælp mig! Dette job er meget hårdt, og jeg tror ikke jeg kan klare det!”

Jesus viser sig for ham

D. 16. juni 2005, en uge efter sin dåb, var Amir alene på fabrikken om aftenen, og han lyttede til noget lovsangsmusik, som et ægtepar fra Canada netop havde givet ham i kirken. Pludselig hører han en stemme kalde:

“Amir, Amir!” Han tændte lyset i den tomme fabrik for at se, hvem det kunne være, der kaldte, men der var ikke nogen. Han gik ovenpå igen, tændte musikken, og lukkede øjnene.

“Jeg mærkede et nærvær i rummet, og nu hørte jeg mit navn blive kaldt igen. Jeg åbnede øjnene, og så en lysende skikkelse i lokalet tæt ved døren. Han sagde mit navn en gang til, og holdt hænderne frem imod mig. Han havde fuldskæg.”

Jeg sagde: ”Kom indenfor. Hvem er du? Hvem har fortalt dig mit navn?”

Han sagde bare: “Kom og følg mig!”

“Jeg tog mine klip-klapper på, og gik hen imod ham for at omfavne ham, men da jeg greb ud efter ham, så forsvandt han.”

Et forvandlet liv

Umiddelbart efter denne oplevelse begyndte Amir at ryste og græde. Han gik så ud igen i fabriksområdet for at se, om manden var gået derud. Amir kaldte efter manden, og tændte lyset, men der var ikke nogen. Han ringede så til præsten og fortalte ham, hvad der var sket.

I dagene derefter oplevede han en sult efter at læse i bibelen og efter at bede, som han ikke havde haft hidtil.

Amir var 38 år gammel, da han tog imod Jesus. Han var på Cypern i ca. 12 år i alt. I de år læste han bibelen igennem 12 gange, gik på alpha-kursus, blev cellegruppeleder og begyndte at fortælle andre om Jesus. Han inviterede også andre flygtninge med i kirke, nu hvor han forstod, at Jesus stadig lever idag.

Møder Jesus igen i nærdøds-ulykke

Efter tre år i bagerfabrikken skifter Amir job, og transporterer nu frugt og grøntsager under ikke helt ufarlige forhold. Han kommer først til skade ved at forvride sit knæ, hvilket han stadig har mén af den dag idag.

Endnu værre går det, da tunge kasser vælter ned i hovedet, som slår hul og det bløder voldsomt.

En kollega kommer til hjælp, men Amir reagerer ikke, og virker død i flere minutter.

Mens Amir ligger der, ser han den samme mand, han tidligere havde set i bageriet, være der sammen med kollegaen, i et syn. Amir mærker en varme i kroppen, og kommer til bevidsthed, men da han åbner øjnene, er der kun Christopher tilbage. Amir er overbevist om, at Jesus gav ham livet tilbage.

Blev helbredt igen

Amir vender tilbage til bageriet jobmæssigt, og bliver slemt forbrændt på hænderne og på underarmene med varm olie en lørdag, hvor han var meget træt og derfor uopmærksom.

Han var sidste mand på fabrikken, og derfor alene. Han prøvede at ringe til chefen, som ikke tog telefonen. Han ryddede op så godt han kunne, og fik så fat på en ven fra kirken, der tog Amir på skadestuen. Huden blev renset og forbundet med bandager.

Næste dag var han i kirke, og fik hjælp til at komme maden i munden.

Samme aften oplever han en varme i kroppen, og ringer derfor til skadestuen. De siger, han skal komme ind, så de kan skifte bandagerne og se på sårene.

Da de så fjerner bandagerne, er der slet ingen tegn på brandsår. Jesus havde helbredt ham inden for 24 timer.

Amirs fremtid

“Jeg vil gerne om fortælle andre om Jesus Kristus, om frelse, om de gode nyheder, om hvad Han har gjort for mig. Jeg var muslim. Islam er en menneskeskabt religion. Flere og flere muslimer finder ud af at Allah ikke en sand gud.”

Amir er ikke bange for at dele sin tro med de danske muslimer, hvilket han har gjort flere steder i landet, siden han kom hertil som 49-årig. Han oplever, at det ikke er farligt, som det ellers ville være i Iran, hvor sådan noget vil foregå med livet som indsats.

Efter at have været på en bibelskole, er han nu bosat i Hadsund og er del af Frikirken Hadsund, der mødes hver søndag i Hadsund Kulturcenter, hvor Amir også har gået til dansk.

Idag er Amir 53 år gammel. Han har opholdstilladelse, og vil gerne slå rødder og opbygge en tilværelse her. Han håber også at finde en sød kone (gerne fra Danmark), han kan dele livet og troen med.