Fra ’bog-safari’ i Tanzania til ’havne-safari’ i Danmark

Sømandsmissionen har ansat Poul Høeg fra august i år.

Paul Høeg er netop ansat som velfærdsmedarbejder/sømandsmissionær på Fyn fra 1. august 2019.

Han kommer fra et job som korttidsmissionær hos Danish Lutheran Mission (DLM) i Tanzania. Her arbejder han 50 procent som bogsælger, hvor han tager på 14 dages bogture rundt i det afrikanske land.

Den anden halvdel af tiden arbejder han med administrative opgaver bl.a. regnskaber for en bilpark på 16 landcruisere og lønudbetalinger til lokalt ansatte hos DLM i Tanzania.

Det handler om at opsøge mennesker

”Jeg ser store parraller mellem en ”bog-safari” hos Soma Biblia (kristent litteraturarbejde) og en ”havne-safari” i Danmark. Jeg kan godt lide at opsøge mennesker, skabe en relation, få en snak om tro og give dem en traktat, en bibel eller et blad. Her i Tanzania ved jeg heller ikke altid, hvem jeg skal møde, når dagen begynder,” siger han.

Paul er uddannet lærer, og har blandt andet arbejdet i en årrække på Løgumkloster Efterskole.

På Svendborg Søfartsskole, hvor han nu også skal arbejde halvdelen af tiden, er eleverne noget ældre end på efterskolen, men det afskrækker ham ikke: ”Jeg er vant til at danne relationer og kan lide at arbejde med unge. Desuden vil jeg gerne indgå i et lærerfællesskab med glæde og åbenhed,” tilføjer han.

Gud leder

”Guds ledelse er helt fantastisk. Jeg oplever, at vi hernede har været med til at udføre opgaver, der ellers ikke ville være blevet løst. Nogle taler meget om at være kaldet til noget, men for mig giver det mere mening at finde ud af, at det er her, jeg skal virke nu. At det her nu er mit område.

Da stillingen i Sømandsmissionen blev slået op, sagde både min søster og vores voksne børn, at den da lige var til mig. Det er den bestemt, og jeg glæder mig vildt meget til at begynde den 1. august,” siger Paul begejstret i telefonen fra Tanzania.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lærer Paul Høeg er velfærdsmedarbejder/sømandsmissionær fra 1. august. Her er han på ”bibel-safari” i Tanzania.
Erfaring

Paul har prøvet lidt af hvert. Han har også arbejdet som ufaglært lagerarbejder, teknisk assistent, lydmand, kirkesanger og korttidsmissionær. Snart udvides hans CV med ”velfærdsmedarbejder/ sømandsmissionær”.

Han er gift med Helle og sammen har de tre voksne børn. Endnu er det uvist, hvor Helle og Paul skal bo, når de lander i Danmark den 4. juli. Til dato har de aldrig ejet et hus, men måske har nogen et til leje?

I sin fritid sætter han pris på naturen, sport og familien. Sidstnævnte betød, at familien Høeg i 2007 valgte at være fuldtidsfamilie i tre måneder, hvor de sammen rejste rundt i Sydøsteuropa og Tyrkiet. At se nye horisonter og lave film om det, er noget, den nye sømandsmissionær kan lide. Nu skal han så bl.a. se flere danske havne, hvilket er ganske uprøvet for ham. Han glæder sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen: