Gade fik rekord med 207.558 stemmer

Søren Gade fik en enorm tillidserklæring ved EU-valgvet i søndags. Med 207.558 stemmer overhalede han de andre kandidater bortset fra spidskandidaten – selv om Gade kun blev opstillet som nr. 4 på Venstres liste.

Søren Gade har tidligere besluttet at forlade folketinget ved det kommende valg på tirsdag. Han er ellers blevet nævnt som en mulig afløser for Lars Løkke som Venstres leder og statsministerkandidat. Og hvis Venstre med Lars Løkke ikke kan danne regering efter valget, vil hans navn igen dukke op, da mange ikke anser Venstres næstformand Kristian Jensen for en velegnet kandidat.

For kirkelige vælgere er det interessant, at Søren Gade har været medlem af KFUMs soldatermissions bestyrelse. Udfordringen bragte en artikel med Gade i uge 5 den 27. januar, hvor han holdt foredrag i Bedehus.dk. Heri sagde han bl.a.:

– Folk må tro på, hvad de vil. Men jeg har svært ved at forstå ateister, som aggressivt forsøger at rive kristendommen ned. Også ateister må indrømme, at vores danske samfund er bygget på kristne værdier, sagde Søren Gade.