Indvandrerpræst modtog bibelpris

Niels Nymann fik Bibelselskabets Pris for sit arbejde blandt indvandrere på Vesterbro.

Sognepræst Niels Nymann Eriksen (tv) modtog Bibelselskabets Pris fra bestyrelsesformand Peder Ø Andreasen (th). Foto: Dan Henrik Møller.

Sognepræst Niels Nymann Eriksen fra Apostelkirken på Vesterbro i København modtog den 23. maj Bibelselskabets Pris 2019.

I begrundelsen henviser Bibelselskabet til sognepræstens diakonale arbejde blandt indvandrere på Vesterbro, hvor han formår ”at vise i ord, men ikke mindst i handling, hvad kristent ansvar er”.

Bibelselskabets Pris blev uddelt ved repræsentantskabsmødet den 23. maj i København.

Ydmyg og gæstfri

Jørgen Demant, sognepræst og medlem af Bibelselskabets bestyrelse, siger om dette års prismodtager:

”Niels Nymann Eriksen har formået på en jordnær, ydmyg og stilfærdig måde at vise i ord, men ikke mindst i handling, hvad kristent ansvar for de mennesker, der kommer til vores land ude fra, er. At møde andre mennesker, at være lydhør og at være gæstfri er nøgleord for Niels Nymann Eriksen. Det er det, han praktiserer i sit arbejde ved Apostelkirken på Vesterbro, og han har i medier og politiske debatter gjort klart, at vi som kirke må tage stilling og forholde os til indvandrerne iblandt os. På den måde går hans teologiske tænkning og pastorale liv op i en højere enhed.”

Kirke og migration

Niels Nymann Eriksen (52) er uddannet teolog fra Københavns Universitet og senere ph.d. fra Cambridge University, hvor han undersøgte Søren Kierkegaards begreb ’gentagelse’.

Han er medstifter af Cafe Exit, et diakonalt tilbud for indsatte og tidligere indsatte, og er til daglig sognepræst i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2010 var Niels Nymann Eriksen med til at udgive skriftet ”Kirke og migration – 10 principper for kirkeligt engagement vedrørende asyl, indvandring og integration”. Alle de 10 principper i skriftet er bibelsk funderede. Det samme gælder hans seneste bog, Gæstfrihed, der handler om, hvad mødet mellem mennesker kan indebære og om gæstfrihed som en værdi med rødder i Bibelen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om forholdet til kirken og de fremmede udtaler Niels Nymann Eriksen til Bibelselskabet:

”For mig er det en del af det kristne vidnesbyrd, at fællesskab går over grænser. På den måde har jeg med årene ændret min kirkeforståelse.

Selv om jeg sætter pris på vores folkekirke, vores salmetradition og alt det, der følger med, så ejer vi ikke kirken, den er fælles med den fremmede, der træder ind. Og på den måde er jeg kommet til at holde af tanken om, at vi egentlig alle er pilgrimme og fremmede i kirken.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Niels Nymann Eriksen er gift med Mette og far til Zakarias (9) og Johan (6). Han blev på Menighedsfakultetets Teolkursus i Aarhus i januar 2013 kåret som ”Årets Teolog 2012”.

Bibelselskabets Pris

Bibelselskabet har siden 2005 uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende i samfundet. Prisen består af 10.000 kr. og en indrammet bibelside.

Prisen er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter, Arne Haugen Sørensen og Charlotte Rørth.

Bibelselskabets Pris er finansieret af overskuddet fra salg af udgivelser fra Bibelselskabets Forlag.


Artiklen fortsætter efter annoncen: