Blåhøj: Ny præst i Betania Kirkecenter

Gert Bjørsted indsættes i dag ved kirkens søndagsgudstjeneste.

Gert og Maria Bjørsted (her med pigerne Maja og Nanna) indsættes ved gudstjenesten den 2. juni. Samtidig siger kirken tak for tjenesten til præst Bent Ole Sørensen og til Lydia Holm, som har været udsendt og arbejdet blandt flygtninge (indsatte billeder).

Gert Bjørsted har fra den 1. maj været ansat som præst i frikirken Betania Kirkecenter. Hans kone Maria Bjørsted har været ansat i kirken siden den 1. april.

Gert kom fra en ansættelse i Vestermarkskirken i Grindsted. Her har han gennem fem år været ansat som præst med ansvar for unge og teenagere.

Fra Skywalk til Alterna

I mange år var Gert frikirkepræst i Randers og ledte ungdomskirkeprojektet Skywalk, der blev kendt for bogen ”Drømmen om en ungdomsfornyelse” og tre populære lovsangs-cd-udgivelser i kristne kredse. Han har også arrangeret en del rejser med unge til udlandet.

Senere var han teamleder på efterskolen Alterna med rejser til Sydamerika, og sidst har han startet ungdomskirkeprojektet Grow op i Vestermarkskirken.

Kirkens ledende præst Morten Patrzalek udtaler: ”Vi glæder os over at Maria og Gert er blevet en del af kirken, her i Blåhøj. Vi ser frem til samarbejdet med dem og ser det helt klart som en styrkelse af kirkens arbejde”.

Indsættelse og tak

Den 2. juni vil der være indsættelse af parret i forbindelse med kirkens søndagsgudstjeneste.

Ved samme gudstjeneste vil kirken sige tak til to medarbejdere, nemlig Bent Ole Sørensen og Lydia Holm.

Bent Ole Sørensen har været præst i kirken over flere omgange. Sidst har han været ansat fra efteråret 2011 frem til sommeren 2018, hvor Bent Ole valgte at gå på efterløn. I de år har Bent Ole specielt haft fokus på kirkens udsendte medarbejdere rundt omkring i verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Bent Ole har været et solidt anker i forhold til vores udsendte medarbejdere. Med udsendte medarbejdere rundt i kirken, har det været uvurderligt med en præst som Bent Ole, der har håndteret mange spændende situationer.

Det har været med til at skabe en stor tryghed i dette arbejde, især for vores medarbejdere.

Dette er noget af det, vi skylder ham en stor tak for,” fortæller Morten Patrzalek.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirken siger også tak til Lydia Holm ved denne gudstjeneste. Lydia er bosat i Brande. Hun har gennem en del år været en af de udsendte medarbejdere fra kirken. Hun har gennem årene været udsendt til forskellige lande. I det sidste års tid har hun hjulpet afghanske flygtninge med at blive integreret i Danmark.

Lydia fik tilbudt et godt job her ved årsskiftet, som hun valgte at tage imod. Kirken ønsker derfor at sige en stor tak til Lydia på denne gudstjeneste.

Betania Kirkecenter er en frikirke, der ligger i Blåhøj. Kirken er en del af Mosaik, som tidligere er kendt som Pinsevækkelse. Kirken er desuden med i Frikirkenet, som er en sammenslutning af over 100 frikirker og kristne organisationer i Danmark.