KD: Klimaets sårbarhed og sunde fællesskaber er valgets vigtigste emner

Simon Skals er spidskandidat for KD i Vestjyllands Storkreds

Valget nærmer sig, og de forskellige politiske partier vil kæmpe hårdt for at sætte den dagsorden, som de mener er vigtigst. For Kristendemokraterne er der især to emner, som de mener skal have ekstra plads, når man skal sættte sit kryds og påvirke samfundets retning de næste 4 år: Klima og fællesskaber.

– Klimaudfordringen er den største udfordring af alle politiske udfordringer – punktum. Vi må blive ved med at insistere på, at det ikke er klimaet i sig selv, men sårbarheden over for klimaet, der er problemet, siger KDs Simon Skals og fortsætter:

– Vi lever ikke på ’øretævernes holdeplads’ – det gør verdens udsatte egne derimod. Vi skal gå forrest i at nedbringe vores udledning af drivhusgasser, men vi insisterer i lige så høj grad på, at Danmark skal være klimaforkæmper med klimabistand til de steder, hvor klimaet uddeler seriøse lussinger og vælter menneskers og hele samfunds livsgrundlag, siger han.

Gode fællesskaber er meget vigtige

Han understreger også, hvor vigtigt fællesskabet er for, at den enkelte får et godt liv:

– Hele KDs ideologiske tankesæt bygger på, at det for mennesket har eksistentiel betydning at høre til i et fællesskab, og samfundet har et ansvar for at vise vejen ind i dét og understøtte det.

De frie fællesskaber som byfællesskaber, idrætsforeninger og familier er vitale for mennesker og samfundet, forklarer han og roser Storbritanniens Theresa May for at have udpeget en ensomhedsminister.

Han uddyber derudover, hvordan Kristendemokraterne konkret vil styrke fællesskaberne:

– Mindre bysamfund skal sikres vækstmuligheder, ambitiøs distriktpolitik, familier skal sikres frihed til at vælge – og ja, organisationer, fagforeninger og foreninger skal i langt højere grad inddrages i politiske beslutninger, som vedrører deres engagement, siger Skals, som er spidskandidat i Vestjyllands Storkreds.


Artiklen fortsætter efter annoncen: